Kim Nullens schrijft nu ook Beker van Limburg Amazones op naam

Kim Nullens schrijft nu ook Beker van Limburg Amazones op naam

Een grote maand geleden kroonde Kim Nullens zich al tot kampioene in het Amazonekampioenschap van de KR. Afgelopen weekend voegde de amazone daar ook nog de overwinning in de finale van de Beker van Limburg voor Amazones aan toe! Die titel behaalde ze opnieuw in het zadel van Nashville van het Schaeck

De tienjarige schimmelmerrie van Zirocco Blue VDL maakte geen enkele fout in de finale, die op zondag verreden werd. Onder Nullens kruiste Perry De Winter's fokproduct de finish in 34,87s en won. Shirley Leclaire reed Emanuele (v. Verdi) naar een tijd van 35,39s en werd tweede. Slechts drie honderdsten verschil hielden Janke Beunkens en Ocean MV (v. Hunters Argentus) op het brons. Enkel deze top drie bleef in de drie rondes van het hout af. Karen Josse had in de laatste fase een springfout tegen op Incredible (v. Tyson) en werd vierde, voor Stephanie Peeters op Emmy Z (v. Emerald). 

Nullens werd op zaterdag in de laatste halve finale nog derde. Zoe Anteunis won deze rubriek op Claire De Lune (v. Chaleureux). Lisa Ceunen werd tweede op Cabriz van het Ringboomhof Z (v. Calvados Z). 

Diezelfde dag werd ook de reguliere competitie gereden, waar Jan Motmans de 1.20m hoofdrubriek won op Qmusic Boy van de Zavel (v. Golden Boy du Geer). Inge Schepers volgde op twee met Kalinka vd Zwartbleshoeve (v. Zidane). Op drie zagen we Kaat Pluymers met Cheyenne vd Berkenen Z (v. Cadence van t Gelutt Z). 

Over 1.15m greep Pluymers naast de overwinning met Gentle vd Berkenen Z (v. Golden Boy du Val Du Geer). Tony Gerist stuurde Chanelle van het Guldenhof (v. Thunder vd Zuuthoeve) naar de overwinning. Frank Rijkers vervolledigde de top drie met Bibelou van t Lief-Kozen Z (v. Berlin). 

Mike Van Olst domineert het podium bij de zesjarigen

In de rubriek voor jonge paarden was het Mike Van Olst die van zich liet horen. Met de zesjarige Fleuriske Z (v. For Pleasure) sprong de ruiter naar de overwinning. Met net geen twee seconden verschil volgde hij nog eens op twee, in het zadel van Cosi Von Hary Z. Pascal Van Hoof hield er als laatste een foutloze ronde aan over met Viona v t Boekweit Z (v. Vigo d'Arsouilles) en werd derde. De vierde plaats was voor Eveline Hermans en Bluebell Z (v. Bamako de Muze) voor Twiggy Wouters en Tahini WP Z (v. Tangelo van de Zuuthoeve).

Bij de vijfjarigen was het Marth Vanrusselt die op Cadeau VDR Z (v. Comilfo Plus) met overtuiging naar de winst reed. Het duo had ruim zeven seconden voorsprong op Wouters, die hier Caleche vd Rode Poelhoeve (v. Cicero) naar het zilver bracht. De Franse Samuel Locoche werd derde op Galiana EMH Z (v. Galiano).

Kayden Havet beste ponyruiter

Over 1m won Kayden Havet bij de pony's met Rosi S (v. Karlos). Daarnaast bleef ook Charina Beckers dubbel foutloos op Orchid's Matador (v. Kantje's Ronaldo) en werd tweede. Annabel Moors werd derde op Fientje-Een. Voor Diaz Lanslots was er de vierde plaats met Soerabaja (v. Kantje's Ronaldo) voor Sienna Carrera en Guusje. 

Lanslost was dan weer de beste over 90cm in het zadel van Black Magic (v. Mikel). Beckers werd opnieuw tweede met Orchid's Matador. Havet moest hier genoegen nemen met het brons voor Rosi s. 

Alle resultaten