Dieter Vermeiren eist ereplaatsen op in Grote Prijs VOR

Dieter Vermeiren eist ereplaatsen op in Grote Prijs VOR

De Katershoeve vormde afgelopen weekend het toneel voor de VOR. In de Grote Prijs op zaterdag domineerde Dieter Vermeiren het podium, met zowel de overwinning als het zilver op zijn naam. Bij de jonge paarden had Laurent Nuyens de beste zevenjarige onder het zadel. 

Dieter Vermeiren liet in de 1.30m rubriek geen ruimte voor de concurrentie en ging zelf met zowel de overwinning als de tweede plaats aan de haal. Met de achtjarige Carlotte van t Specialleke Z D (v. Cornet Obolensky) reed hij naar de snelste chrono, de negenjarige Half a Million 111 Z (v. Her Senaat 111) leverde hem met ongeveer anderhalve seconde verschil het zilver op. Jan Van Hove besloot het podium na een dubbel foutloze ronde op de zevenjarige Quick Step VV Champblanc (v. Ugano Sitte). 

De jonge paarden drukten hun stempel in deze rubriek. Laurent Nuyens viel net buiten het podium en werd vierde met de achtjarige Daddy's Day Dream P (v. Just Daddy P). Femke De Graaf besloot de top vijf in het zadel van Joberlina vd La Rosteehoeve (v. Berlin). 

Over 1.15m zegevierde Christoph Verheyen met Pebbles van T Heike (v. Kassanova de La Pomme). Met twintig honderdsten verschil lieten zij Bjarne Geentjens achter zich, hij werd op de rug van Rin Tin Tin (v. Taran de La Pomme) tweede. De top drie werd besloten door Timo Deckx op Happy_h (v. Lucky Z). Vermeiren liet ook hier van zich horen en stuurde Cosmos W (v. Cascadello I) naar vijf. 

Lennert Francken onklopbaar op zondag

Op zondag was het Lennert Francken die de hoofdrubriek op naam schreef. In het zadel van Dark Moon Z (v. Darius) bleef hij nipt voor op Nien Geentjens. Op Penelope de Dreve kwam Geentjens slechts zes honderdsten later over de finish en werd zo tweede. Jan Geukens en Julia Roberts (v. Eldorado van de Zeshoek) kwamen op drie. Ief Vercammen kwam met Leon van het Zwaluwhof (v. Kannan) op vier voor Yara Coppé en Chanelle Emette (v. Zidane). 

Alle resultaten