GP-zege voor Donaat Brondeel en Breemeersen Cornet Star bij De Ranch

GP-zege voor Donaat Brondeel en Breemeersen Cornet Star bij De Ranch

De Grote Prijs binnen de werking van de HROV kwam afgelopen weekend op naam van Donaat Brondeel. 

Donaat Brondeel moest zich afgelopen weekend niet ver verplaatsen want de zaakvoerder van Stoeterij De Breemeersen is zelf gevestigd in het Oost-Vlaamse Aalter. In deze 1.25m hoge Grote Prijs had hij de negenjarige hengst Breemeersen Cornet Star (v. Cornet Obolensky) onder het zadel om de overwinning binnen te halen. Maxim Godecharle greep met 12 honderdsten naast de overwinning en werd tweede op Una van t Lindenhof Z (v. Udarco van Overis). Andres Vereecke finishte ook nog binnen dezelfde seconde met Clyde van de Begijnakker Z (v. Carambole) en besloot het podium. Daarnaast viel hij ook nog eens in de prijzen met Qarolus RR (v. Diamant de Semilly), waarmee hij vijfde werd. Voor hem op vier stond Zoe Mortreu met Prince van den Berg (v. Toulon). 

Jonas Saey hield Brondeel van een tweede overwinning en greep zelf de zege in de 1.15m rubriek. Op Patrisia van t Vennehof (v. Quasimodo vd Molendreef) was hij net geen seconde sneller. Brondeel strandde met een seconde verschil op twee met Ragnar LB (v. Breemeersen Crescendo). Isally Decuyper vervolledigde de top drie met Satisfaction MC Z (v. Spartacus). Brondeel viel met Romina (v. Di Cantero van ter Hulst) net buiten het podium op vier. 

Evelien Cattoir zegeviert op zondag, Nora Van Haelst schittert bij de pony's

In de 1.20m hoofdrubriek van zondag won Evelien Cattoir in het zadel van Nyona van de Reynaert (v. Black Jack). Freya Heirbaut volgde op twee met Elke van de Boslandhoeve (v. Thunder vd Zuuthoeve). Elise Van Den Branden, gekend van fokkerij 't Ruytershof, volgde met twee eigen fokproducten op drie en vier. Met de succesvolle fokmerrie Loreen van 't Ruytershof z (v. Levisto Z) kwam ze nog net op het podium, voor haar ronde op Brillianthina van 't Ruytershof (v. Bamako de Muze) kreeg ze de vierde plaats aangewezen. 

In de 1.10m rubriek werd het een onderonsje tussen verschillende ruiters. Volgens het principe 'als twee honden vechten om één been' ging Paul De Stoop met de overwinning lopen op Flamingo de Semilly (v. Flamengo de Semilly). Femke De Graaf stuurde Silhouette (v. Breemeersen Crescendo) naar twee maar werd ook derde op Rolla van het Schaeck (v. For Pleasure). Van Den Branden volgde op vier en vijf met respectievelijk Quartz van 't Ruytershof (v. Elvis ter Putte) en Riverflow van 't Ruytershof (v. Tornedo FCS). 

Nora Van Haelst reed Road Runner van de Bucxtale (v. Machno Carwyn) naar de snelste chrono over 1m. Lotte Blommaerts bleef met Orchid's Kumara (v. Justice HR) ook van het hout af en werd tweede. Kato De Meyst werd op Custard Cream derde. Dido Thierens zagen we met Rocky op vier voor Lennert Paternot en Apple. 

Blommaerts en Orchid's Kumara grepen ook over 90cm nipt naast de overwinning. Louise De Graeve zegevierde met Lady Hawk. De Meyst reed naar haar tweede bronzen medaille op Custard Cream. 

Alle resultaten