Jerome Hennau scoort in hoofdrubriek Gold League Sentower Park

Jerome Hennau scoort in hoofdrubriek Gold League Sentower Park

Op vrijdag won Jean De Grande de 1.40m hoofdrubriek van de Gold League. Op zaterdag strandde de West-Vlaming net naast het podium. Jerome Hennau en Manhattan Quality wisten op zaterdag de eindzege op naam te schrijven.

Hennau en de 11-jarige BWP-hengst uit de fokkerij van Koen Terryn bleven slechts drie honderdsten van een seconde voor op Thomas De Wit met zijn eigen gefokte Ecuador DW Z (El Torreo de Muze). In het zadel van Clarina (Cellestial) vervolledigde Spencer Smith de top drie.

Het duo werd opgevolgd door Jean De Grande met zijn sBs-ruin, Freud Del Cabanon Cavalier - Pro (Filou de Muze). Thomas De Wit werkte de top vijf af met zijn eigen 12-jarige Toulon-zoon, Tools DW Z.

Frank Deckers domineerde eerder de 1.30m proef. Deckers won de proef met zijn 8-jarige For Elly CC Z (For Pleasure) en plaatste zich ook tweede in het zadel van de 14-jarige Justin E (Namelus -R). De top drie werd vervolledigd door Oost-Vlaming, Thomas De Wit en Ice Twin Girl DW Z (I'M Special de Muze).

In de 1.20m rubriek hield Kyle Cuypers de concurrentie achter zich met Mystic Lady van 't Buxushof (Toulon). Het paar werd opgevolgd door Johan Goen met Qatar van 't Buxushof (Douglas) voor Guillaume Henaut met Mexsica Van de RhamdiaHoeve (Tonixe).