Jean De Grande laat jeugd achter zich in 1.40m hoofdrubriek van Opglabbeek

Jean De Grande laat jeugd achter zich in 1.40m hoofdrubriek van Opglabbeek

Deze week komen de nationale springruiters aan de start bij het Sentower Park in Opglabbeek. Terwijl een groot deel goed voorbereid kwam door eerder te gaan trainen op de pistes, wist Jean De Grand de 1.40m hoofdrubriek op naam te schrijven. De West-Vlaming zorgde dat zijn rit naar het 'verre' Limburg niet voor niets was met Freud Del Cabanon Cavalier - Pro.

Samen met de 12-jarige zoon van Filou de Muze sprong De Grande in de 1.40m rubriek naar de winst met ruim twee seconden voorsprong. Het paar verwees zo Koen Geerits met de BWP-merrie, Oline Van het Exelmanshof (Thunder vd Zuuthoeve) naar de tweede plaats. De derde plek kwam op naam van Hicham Chani en C Mon Z (Comment Vh Lindehof).

Net buiten de top drie volgde Kyle Cuypers met de zevenjarige Quadro van 't Buxushof (Elvis Ter Putte). De top vijf werd afgewerkt door Hans Van Laer en King Kong Van 't Laerhof Z (Kiekeboe).

Eerder hield Marokko's Hicham Chani de concurrentie achter zich in de 1.30m rubriek. In deze Gold League bleef Chani met Aristo ASK (Arezzo VDL) voor op Myrthe Coeckelberghs en Quasca Artist vd Guldennagel V (Asca Z). Daisy Bruyninx en Mowgli du Sasiana (Emerald van 't Ruytershof) vervolledigden de top drie.

In de 1.20m nationale rubriek schreef Ivo Gijbels de winst op naam. Gijbels won met de 15-jarige Idalgo d'Arsouilles (Berlin). Michael Vreys en Dubai Van Plockroy Z (Dominator 2000 Z) volgden voor Sandra Buytaert en Jeneration Pin (Kannan).

Alle resultaten