Laure Tijskens kroont zich voor vierde maal Belgisch pony kampioen!

Laure Tijskens kroont zich voor vierde maal Belgisch pony kampioen!

In de finale van het Belgisch kampioenschap voor pony-combinaties moest Laure Tijskens met Navayo (Jerome van de Vondelhoeve) de voorrang geven aan Isee Doem en Flore Du Fleury (Machno Carwyn). In het klassement verlengt Tijskens echter haar titel voor het vierde jaar op rij!

In de finale wist Isee Doem met de sBs-merrie, Flore Du Fleury (Machno Carwyn) als enige een dubbel foutloos parcours te rijden. Laure Tijskens noteerde de snelste omloop in de ultieme finale met acht. Echter sprong ze met de 14-jarige Navayo (Jerome Van de Vondelhoeve) één balk uit de lepels.

In het klassement had deze fout voor Tijskens echter geen invloed. Na een  sterk parcours van drie foutloze omlopen wint de amazone voor de vierde maal het goud!

Op het podium volgt Emiel Duchene met Pacific JS (Mercurius) op zilver terwijl Emile Beke met Ella van 't Wezehof de bronzen medaille op naam schreef.

Net buiten het podium volgen Xander Lamberts met Olily-V (Dynamite van het Hazelarenhoekje) op vier en Isee Doem met Flore Du Fleury (Machno Carwyn) op vijf.

Eindranking