Jérôme Guery meteen in de prijzen in eerste 5* rubriek van St Tropez

Jérôme Guery meteen in de prijzen in eerste 5* rubriek van St Tropez

De 5* competitie van Ramatuelle werd afgetrapt met een 1.45m rubriek. Jérôme Guery liet meteen van zich horen en sprong naar het brons. 

Deze 1.45m rubriek werd opgesplitst over twee fasen. Jérôme Guery kwam als zevende van de 48 deelnemers aan de start met Quality Star Z (v. Quality Time). De tienjarige ruin trok keurig de knietjes op en werd door Guery in 28,07 seconden over de finish begeleid. Met die tijd waren ze goed voor de derde plaats.

Guery was echter niet de enigste Belg die zich liet opmerken, ook Gregory Wathelet en Thibault Philippaerts drukten mee hun stempel in deze rubriek. Bij Wathelet zat Ace of Hearts (v. Aliandro B) onder het zadel. De bruine ruin bleef eveneens foutloos en was goed voor plaats negen. De op één na jongste telg van de familie Philippaerts kwam aan de start op Derby de Riverland (v. Kannan) en besloot na een foutloze ronde de top tien. 

De Italiaan Emanuele Gaudiano had opnieuw de overmacht en won met de negenjarige Vasco 118 (v. Vivant) anderhalve seconde voorsprong deze rubriek. De Franse Jean Luc Mourier leidde de BWP merrie Latina G (v. Der Senaat 111) naar de tweede plaats. 

Resultaten