Katja Haep schittert in de Gold Medium Tour van Drammen

Katja Haep schittert in de Gold Medium Tour van Drammen

Nadat Jordy van Massenhove eerder al zegevierde in Drammen en Haep naar de top tien sprong, blijft Katja Haep in de prijzen rijden. In de Gold Medium Tour van het Noorse Drammen sprong de amazone deze keer naar de top vijf! 

Katja Haep is duidelijk in goede vorm. In deze Medium Tour-rubriek met de hindernissen op 1.40m hoogte sprong de amazone naar de top vijf in het zadel van Romy FZ (v. Baltic VDL). De grijze merrie was op geen fout te betrappen en had slechts veertien honderdsten te veel om het podium te bereiken met Haep. 

Haep was met Romy FZ één van de vier Belgische combinaties in de top tien. Dieter Vermeiren zorgde voor het tweede beste resultaat en stuurde Carlotta van 't Specialleke Z D (v. Cornet Obolensky) naar de zevende plaats. Thomas de Wit volgde op de voet en werd achtste in het zadel van Haiti Dw Z, een merrie van de nog maar net met pensioen gestuurde Scuderia 1918 Halifax van het Kluizebos. De Wit had nog een tweede (jong) ijzer in het vuur en werd nog eens tiende met Ecuador Dw Z (v. El Torreo de Muze). 

Het podium werd aangevoerd door Peder Fredricson. De Zweed won op de rug van Jumper d'Oase (v. Cardento). Met ruim een seconde verschil hielden ze Shane Carey tot tweemaal toe achter zich. De Ier eiste gretig zowel het zilver als het brons op. Met Candy (v. Coventry) werd hij tweede, Context (v. Contant Q) volgde hij op drie. 


Volledige uitslag