Jens Vandenberk laat Brabançonne klinken van laatste 2* proef bij Peelbergen

Jens Vandenberk laat Brabançonne klinken van laatste 2* proef bij Peelbergen

In Kronenberg sloot Jens Vandenberk deze voormiddag de laatste 2* proef af met een geweldig gouden resultaat. Hij stuurde de 10-jarige Zangersheide hengst Ux Vd Canthoeve Z (Ugano Sitte) als snelste van zeventig deelnemers rond, zonder daarbij enige fout te maken. 

Het mooi gebouwde parcours over 1.40m hoogte werd tijdens deze laatste 2* proef bij Peelbergen door net iets minder dan de helft van het deelnemersveld vervolledigd zonder springfouten. Zo kwam alles aan op een snelle tijd tijdens de tweede fase, die aanvatte vanaf sprong 7. De medailles bleken uiteindelijk al verdeeld halfweg de proef, waarbij Jens Vandenberk op de rug van de schimmelhengst Ux Vd Canthoeve Z naar het aller snelste resultaat sprong in 27.04 seconden. Voor eigen publiek zette Joost Martens met de 9-jarige merrie I (Cascarillo) even na Vandenberk de tweede snelste tijd neer van 27.53 seconden. Daarmee werden de Franse Lisa Kircher en de 11-jarige Grande Ville T (Avantos) met een verschil van vijf honderdsten naar het brons verwezen. 

Leonie Peeters zorgde voor nog een Belgische prijs door de eerste plek buiten het podium voor haar rekening te nemen. Met een tijd van 28.05 seconden klokte Peeters op Maquinn Vd Heffinck (Quinn Vd Heffinck) net drie honderdsten voor opnieuw Lisa Kircher af. Kircher sloot zo ook de top vijf af in het zadel van de 10-jarige vosruin Chaman de Frenay (Allegreto).

Vind het volledige resultaat hier.

Foto: Pegasus Photo