Topprestatie Dries Degrieck levert brons op tijdens Wereldbeker Mennen Genève

Topprestatie Dries Degrieck levert brons op tijdens Wereldbeker Mennen Genève

De wereldbekerwedstrijd mennen tijdens het prestigieuze CHI Genève leverde opnieuw spanning alom op. Onze landgenoot Dries Degrieck stuurde zijn vierspan twee maal feilloos rond, en snelde uiteindelijk naar een bronzen medaille, vlak voor Glenn Geerts die zich net niet voor de drive-off wist te plaatsen.

Met het jongste span van allemaal reed Degrieck twee schitterende omlopen. Hij liet met de 10-jarige KWPN ruin Hunter, de 7-jarige ruinen Incitato XV-30 en Kane B, en de 6-jarige KWPN ruin Leon alle balletjes liggen en snelde tijdens de drive-off met een tijd van 160.09 seconden naar de bronzen medaille.

Het goud ging zonder weinig verbazing naar de Nederlandse topmenner Bram Chardon. Met in het span Dreef Inca, Dreef Kapitany, Favory Farao en Kendi liet hij tijdens de basisronde één balletje rollen, maar wist zich met een razendsnelle tijd alsnog te plaatsen voor de beslissende barrageronde. Daar liet Chardon nogmaals de snelheidsduivel in zichzelf naar boven komen, en greep er in 152.45 seconden naar een onklopbare chrono. 

Michael Brauchle had tijdens de basisronde de snelste tijd, maar kon dit kunstje even later geen tweede maal klaren. De Duitser eindigde op 157.13 seconden, waarmee hij Joey 229, Quidditch S, Sunny 981 en Zatijn naar de tweede podiumplaats stuurde.

Glenn Geerts reed in de vierde tijd door de eindmeet tijdens ronde A, wat hem met een verschil van nog geen twee en een halve seconde net geen plek in de drive-off opleverde. 

Vind de volledige uitslag hier.