Bart Jay Junior Vandecasteele naar top vijf klassering in Gold ochtendrubriek Oliva

Bart Jay Junior Vandecasteele naar top vijf klassering in Gold ochtendrubriek Oliva

Net als vorige week piekte Bart Jay Junior Vandecasteele tijdens de laatste ochtend van alweer een prachtige concours week in Oliva. Samen met de 12-jarige BWP merrie Kadee van het Heikanthof (Esperanto Van Paemel) sprong hij er naar zijn eerste top vijf klassering tijdens de Gold 1.45m rubriek.

Bovenaan het podium blonken twee Britse combinaties uit. Het goud werd met een strakke tijd van 63.75 seconden gewonnen door Matthew Sampson in het zadel van de 10-jarige Ierse hengst Curraghgraigue Obos Flight (Obos Quality 004), ruim anderhalve seconde voor landgenoot Robert Whitaker op de KWPN ruin Evert (Amadeus). De Ier Richard Howley kon met de 12-jarige KWPN hengst Fame (Harley) de tijd zonder fouten stoppen op 66.02 seconden, wat hem de derde podiumplaats opleverde.

Net 32 honderdsten na Howley stuurde ook Bart Jay Junior Vandecasteele de bruine merrie Kadee van het Heikanthof foutloos door de eindmeet. Vandecasteele werd zo vierde, vlak voor de Ierse combinatie Gerard O'Neill en de 9-jarige Cnoc Rua Chinook (Pacino).

Vind de volledige uitslag hier.