Jens Vandenberk houdt Sacha Beghuin van winst in 2* 1.30m bij Sentower Park

Jens Vandenberk houdt Sacha Beghuin van winst in 2* 1.30m bij Sentower Park

De Belgen hebben al drie op een rij in Opglabbeek, want ook de eerste 2* proef van de dag over 1.30m leverde een gouden medaille op voor een ruiter onder onze vlag. Hier was het Jens Vandenberk die de schimmelmerrie Cynthia Z (Calvados) naar de overwinning reed, op de hielen gevolgd door landgenoot Sacha Beghuin.

Tussen de meer dan dertig dubbel foutloze combinaties was het knokken voor de snelste tijd, en dus een plekje in de prijzen. Jens Vandenberk, die al vroeg in de proef aan zet kwam, was meteen op zijn hoede en leverde in het zadel van Cynthia Z een razendsnelle tijd af van 25.08 seconden. Enkel landgenoot Sacha Beghuin wist met de BWP merrie Jennifer van de Moorkeshoeve (Bufero van het Panishof) nog in de buurt van deze tijd te komen. Een chrono van 25.89 seconden leverde hen het zilver op. Als derde sprong de Nederlandse Roosje Brouwer mee op het podium, door met de tienjarige BWP'er New-Livia Van 'T Roth (Non Stop) te finishen in 27.02 seconden.

Martina Riesel nam voor Zweden in het zadel van de KWPN merrie Happy Zenzi GR de vierde plaats voor haar rekening, gevolgd door de Braziliaan Thiago Ribas Da Costa en de elfjarige Tinka's Fee Sauveniere Z (Tinka's Boy).

Nog in de top tien plaatste Dennis Caubergs zich met Eole de Riverland (L'Arc de Triomphe) als zesde, vlak voor thuisruiter Laurens Meynaerts op de schimmelhengst Crossbar Melloni (Casall).

Vind de volledige uitslag van de 2* 1.30m hier.

Winning streak verdergezet in 1* 1.15m rubriek

De Brabançonne moet in Opglabbeek overuren draaien, want even later was het opnieuw prijs. In de 1* 1.15m rubriek ging Kyle Cuypers op hetzelfde elan als zijn landgenoten verder, en haalde er met Mystic Lady Van 'T Buxuxshof overtuigend de winst binnen. Cuypers voorzag zich daarmee van zijn alweer derde medaille van de dag. De rest van het podium werd Duits gekleurd, waarbij Anika Kuhn het op Waldenser 31 (Waldes 2) won van Michael Jung en Double Luck (Dominator 2000 Z).

Vind de volledige uitslag van de 1* 1.15m hier.