Christophe Leutenez kaapt zilver weg bij zesjarigen in Oliva

Christophe Leutenez kaapt zilver weg bij zesjarigen in Oliva

Na eerdere topprestaties van de Belgen bij de zevenjarigen, was het vanmiddag de beurt aan de één jaar jongere paarden en hun ruiters om hun beste beentje voor te zetten. Hier bleek Christophe Leutenez in het zadel van de Eldorado van de Zeshoek zoon, Endeavour M Z, onze sterkste landgenoot door zich als tweede te plaatsen.

Leutenez kwam al als achtste aan de start in deze 1.25m hoge proef en hield er met Endeavour M Z sterk stand aan de kop van het klassement. Zijn snelle tijd van 29.55 seconden werd echter op het einde van de proef nog net geklopt door de Italiaan Luigi Cupone, die de donkere merrie Cristallina Z (Cristallo I) nog een ruime seconde sneller wist rond te sturen. Diezelfde Cupone waagde zich eerder ook al in de buurt van Leutenez's tijd, wat hem en de KWPN merrie Mydora (Ibolensky) nog het brons opleverde.

De vierde plaats ging naar de Britse Danielle Farnsworth op de rug van de bruine hengst Action Paul, gevolgd door Adelaide Lautie uit Frankrijk met de Selle Français merrie Helodie de St Jean (Vleut).

Verder waren er nog twee top tien klasseringen voor Philippe Le Jeune en Hamburg MF (Vleut), en Constant van Paesschen op Roulette Aeg (Quasimodo Vd Molendreef).

Vind de volledige uitslag hier.