Angelica Augustsson Zanotelli zorgt voor eerste 5* overwinning in Basel

Angelica Augustsson Zanotelli zorgt voor eerste 5* overwinning in Basel

CHI Basel kent zijn eerste 5* winnaar. De Zweedse amazone Angelica Augustsson Zanotelli wist de snelste tijd van meer dan veertig foutloze combinaties neer te zetten, en mocht zo op de rug van Fire Loops 2 M (Florencio) het goud in ontvangst nemen.

De proef over 1.40m hoogte vormde voor het merendeel van de deelnemers geen problemen, wat maakte dat enkel de snelste ruiters die de grootste risico's durfden te nemen met de prijzen aan de haal gingen. Voor Augustsson Zanotelli was de tijd allerminst een probleem, want de amazone stuurde de twaalfjarige Fire Loops 2 M met een onklopbare 54.17 seconden op de klok door de finish. Bijna een seconde na het winnende duo volgden Philipp Schulze Topphoff en de tienjarige vosmerrie Carla (Comme Il Faut) als tweede. Nog eens elf honderdsten later eindigde Victor Bettendorf op de schimmelruin Simolo de la Roque Z (Spartacus TN) als laatste op het podium.

De Franse topamazone Penelope Leprevost kwam net negen honderdsten te kort voor een medaille en plaatste zich met Candy d'Elle (Conrad) als vierde. De top vijf werd afgesloten door Cecilie Hatteland uit Noorwegen en de negenjarige Toulon dochter, Tourelle Z, die afklokten op 57.09 seconden.

Beste Belg onder de deelnemende combinaties was Gilles Thomas. Op de rug van Elfra van Beek Z (El Salvador) zette hij een knappe foutloze omloop neer, en werd met een tijd van 67.60 seconden 39e.

Vind de volledige uitslag hier.

Foto: © Houou Tomita for Equnews