Ignace Philips De Vuyst start met brons voor Rembrandt van het Keysersbos in Arezzo

Ignace Philips De Vuyst start met brons voor Rembrandt van het Keysersbos in Arezzo

De laatste week van de tweede Toscana Tour in het Italiaanse Arezzo is aangebroken. Ignace Philips De Vuyst liet er alvast geen gras over groeien en sprong op dinsdag al meteen naar een podiumplaats in het zadel van Rembrandt van het Keysersbos

Foto: Ignace Philips De Vuyst en Carla Colesta in Lausanne


Met de zevenjarige BWP'er van Van Gogh, gefokt door Hans Van Den Bossche en Heidi De Keyser, bleef de Belgische ruiter in het 1.30m hoge parcours foutloos over beide fasen. Hun tijd bleek goed voor de derde plaats. De Zangersheide ruin Estrello Eh Z (Emerald) volgde onder Nederlander Bart Lips op plaats vier. 

De twee hoogste noteringen gingen naar Nederland gefokte paarden. De door K. Reijne gefokte Harley-nakomeling, Miriaantje zegevierde onder de Italiaanse Chantal Klingenberg. Op twee volgde de KWPN hengst Manchester, ook een nazaat van Harley, met Luka Zaloznik. 

Resultaten

Bij de zesjarigen profileerde de BWP hengst Superman Jvh zich als beste Belgisch paard. De zoon van Le Blue Diamond van't Ruytershof kwam onder Neri Pieraccini op vier. De door Joris De Brabander gefokte Sultan de Muze (Hunter's Scendro) kwam onder Thomas Ryan op zes te staan.