Lars Demeersman wint GP van het Woutershof Kuringen!

Lars Demeersman wint GP van het Woutershof Kuringen!
In het Woutershof in Kuringen kon Lars Demeersman met Lambick van de Vlindervallei (Elvis ter Putte) het goud van de Grote Prijs mee naar huis nemen.  

Op zaterdag stond de Grote Prijs op het programma. Daar kon op een tijd van 37.54s Lars Demeersman met zijn Elvis Ter Putte-merrie naar de winst galopperen. Met maar drie honderdsten achterstand, volgde Julien Denayer hem met Cissy van de Cumul Z (Cicero Z van Paemel) op. Het duo moest met 37.57s genoegen nemen met de tweede plaats. Het brons van deze Grote Prijs was voor Jan Vlemmix, die samen met Amour D Ha (Mylord Chartago) op 37.94s door de chrono reed. Ook plaats vier schreef de ruiter op zijn naam. Met de BWP-ruin Quinar van het Drongengoed (Kannan) deed hij het op 38.34s. Julien Denayer stuurde Qurina van het Leliehof (Jenson van het Meulenhof) op 39.16s naar de vijfde plaats. 

In het 1.15m jachtparcours eerder op de dag kon Gregory Vos met Qiana van de Dornehoeve (Cicero Van Paemel Z) naar het goud rijden. Op de tweede plaats landde Valerie Clauw met Hovette (Quality Time TN). Op de derde plaats van het podium komt Jan Vlemmix met Cavalini Z (Cavalo Z). 

Vrijdag 

Ook de dag voordien werden er enkele mooie parcours gebouwd. In de 1.05m-proef kon Katia Wauters aan de teugels van Idalgo Chavannais (Hunter's Scendro) naar de eerste plaats rijden. Zita Stevens moest samen met Ever So Clever Z (Emerald van 't Ruytershof) genoegen nemen met de tweede plaats. Caitlin Teunissen kreeg met Ipos van het Slagershof (Boris van het Kluizebos) het brons van deze proef.

Pony's 

Op vrijdag kwamen ook de pony's aan de start. Daarbij reed Florence Geenen met Romeo Van Begeveld (Vedet van de Vondelhoeve) op 23.53s naar het goud van de 1.00m-proef. Het duo deed het met een ruime voorsprong op Demi Smeets, die samen met Nico op een tijd van 26.27s naar het zilver reed. Malia Bammens sprong met Unique van 't Heike (Eternity van de N. Ranch) naar de derde plaats. Op plaats vier en vijf kwamen respectievelijk Lyns Overstijns met Clearview Dano en Xander Gysbrechts met Orchid's Torontha (Kanshebber). 

Ook in de 90cm reed Florence Geenen naar het goud! Deze keer deed ze het met Melodie van de Vondelhoeve (Vedet van de Vondlhoeve). Het zilver ging hier naar Héré Boden met Milan. Elise Missoul eindigde met Jackpot D'Othon (Dafydd de l'Arche) derdes. 

Zondag

In de 1.20m proef mochten maar liefst 21 van de 34 ruiters starten in de barrage. Daarbij was het Wesley Carmans met Starlight (Diamant de Semilly) die de snelste tijd (28.69s) neerzette. Op de voet volgde Eline Lopes met Tindra WP Z (Tangelo van de Zuuthoeve), die het deed op 28.71s. Edwin Franco reed in het zadel van Daiquiri Z (Der Senaat 111) op 29.84s naar het brons. 

Waar Eline Lopes het zilver van de 1.20m greep, nam ze ook het goud van de 1.15m mee naar huis. In deze proef zat ze aan de teugels van Vi Fort Z (Vigo d'Arsouilles). Tine Vanderaerden stuurde Oddetje van de Callo Meerschen (For Passion d'Ive Z) naar de tweede plaats. Op drie verscheen Eline Vandenbogaard met Acapulco. 


Bekijk hier de resultaten