Harry Charles en Billabong du Roumois grijpen hoofdwinst in Bordeaux

Harry Charles en Billabong du Roumois grijpen hoofdwinst in Bordeaux

Het Franse Bordeaux huldigde op vrijdagavond Harry Charles als winnaar van de hoofdrubriek. In de CSI5*-W 1.50m rubriek stuurde hij Billabong du Roumois naar de overwinning. 

Charles (GBR) kwam met de 13-jarige vos in de eerste helft van de competitie aan de start. Met de zoon van Mylord Carthago zweefde de Brit het 1.50m hoge parcours door en stopte de klok op 58,27s waarmee ze zich op de leiderspositie plaatsen. Hun tijd bleef ongeëvenaard en de proef kwam in hun handen. Roger Yves Bost (FRA) kon op eigen bodem de tweede plaats veroveren in het zadel van Ballerine du Vilpion (Baloubet du Rouet). Zij finishten in 60,19s. Met een tijd van 61,45s zagen we Steve Guerdat (SUI) op Looping Luna (Lort Fauntleroy) de derde plaats innemen. 

Eduardo Alvarez Aznar's (ESP) tijd met D'Orient Batilly (Numero Uno), zijnde 61,50s, was goed voor de vierde plaats. De top vijf werd besloten door Julien Anquetin (FRA) en de reeds 18-jarige BWP zoon van Nabab de Reve, Gravity of Greenhill. Ook de BWP merrie Nikey HH, een dochter van Herald van 't Ruytershof, sprong in de prijzen en werd onder Jessica Burke (IRL) twaalfde.

Resultaten