HK: Glamourdale opnieuw Paard van het Jaar

HK: Glamourdale opnieuw Paard van het Jaar

GertJan van Olst lijkt wel te grossieren in paarden die in aanmerking komen voor de titel Paard van het Jaar. Vorig jaar was zijn Kjento aan de beurt en dit jaar Glamourdale.

Overigens al de tweede keer dat deze hengst deze titel krijgt, in 2020 werd hij ook al uitgeroepen tot Paard van het Jaar. De door Joop Rodenburg uit Ouderkerk aan den IJssel gefokte Glamourdale rijgt al zijn hele leven successen aan elkaar. De kampioen van de Hengstenkeuring won het WK Jonge Dressuurpaarden, Zevenjarigen, het CHIO in Aken en in 2022 werd hij met zijn vaste amazone Charlotte Fry tweemaal Wereldkampioen, in zowel de Grand Prix Special als de Kür op Muziek.

Ook vorig jaar was de zwarte parel uiterst succesvol. Tijdens het Europees Kampioenschap in Riesenbeck liet Glamourdale zich weer fantastisch zien. Dit werd beloond met een gouden medaille voor het Britse team en individueel een zilveren medaille tijdens de Kür op Muziek met een persoonlijke recordscore van 92.38%. Op dit moment is hij op koers naar de Olympische Spelen in Parijs deze zomer.

Glamourdale is met zijn tweede plaats de hoogst genoteerde KWPN’er in de individuele WBFSH-ranking en leverde daarmee een belangrijke bijdrage aan de koppositie van de Nederlandse dressuurfokkers.


F. ©: PSV J Morel
Bron: 
KWPN