GP-zege voor Jan Vlemmix en Amour D Ha in Kuringen

GP-zege voor Jan Vlemmix en Amour D Ha in Kuringen

De Kempische Regionale-competitie verzamelde in het weekend op de pistes van het Woutershof in Kuringen. In de Grote Prijs werd de overwinning uitgereikt aan Jan Vlemmix in het zadel van Amour D Ha. 

Met de zoon van Mylord Carthago werkte Vlemmix het 1.30m hoge parcours zonder fouten af in een tijd van 37,67s, wat de snelste chrono bleek te zijn. Michael Vreys had 39,27s nodig om met Chica Bomb van Plockroy Z (Comment vh Lindehof) de finish te kruisen en kwam op twee. Een tijd van 39,68s leverde Sylvie Morrier met Jet Set du Beaumont (Domino de Moyon) de derde plek op. Seppe Wouters stevende op de 9-jarige Palma VG (Gitano van Berkenbroeck) af op de vierde plaats voor Luc Peeters en Elmo Z (Emerald) op vijf. 

Over 1.20m was het Thian van Hoydonck die in de proef regeerde. De ruiter was met Mc Gregor (Andretti Z) goed voor winst maar had nog een tweede troef achter de hand en sprong ook naar het brons aan boord van de 8-jarige Q Time (Kapitein). Op twee zagen we Jules Stevens met de 7-jarige Merusa van de Eijkhof (Harley VDL). Gregory Vos nam zowel plaats vier als vijf voor zijn rekening maar werd ook nog eens zevende!

Kaat Pluymers wint op vrijdag

Vlemmix kwam ook op vrijdag al aan de bak en startte met een derde plaats voor Cavalini Z (Cavalo Z) in de 1.25m rubriek. Het was Kaat Pluymers die de proef op naam wist te schrijven in het zadel van Cheyenne vd Berkenen Z (Cadence Van t Gelutt Z). Johan Goen noteerde zich met de 8-jarige Douglas-zoon Qatar van 't Buxushof op twee.

Vreys sprong op de 7-jarige Reckless van het Lindehof (Vigo d'Arsouilles) in de 1.15m rubriek naar winst. Katia Wauters zagen we hier op twee met Idalgo Chavannais (Hunter's Scendro) voor William Schuppen en Quelle Vie van het Voortveld (Air Jordan Alpha Z), uit eigen stallen. 

Wim Aegten en Nixandor AZ beste bij jonge paarden

De rubriek gereserveerd voor zesjarige paarden werd gewonnen door Wim Aegten in het zadel van Nixandor AZ (Nixon van't Meulenhof). Marth Vanrusselt stuurde Billy Bellini Z (Brunetti 6) naar een tweede plaats en bleef voor op Nick Verlies met Narina 1 W (Thunder vd Zuuthoeve). 

De vijfjarige Theodor V (Bamako de Muze) werd door Kristien Both naar winst gestuurd. Verlies liet zich ook hier opvallen met de Nixon van't Meulenhof-dochter Tucci van het Bildeken onder het zadel en werd tweede. Thian van Hoydonck plaatste zich met Contador Z (Cascol Z) op drie. 

Liesl Mertens bracht de vierjarige Colorado vh Legitahof Z (Cornet Obolensky) naar de overwinning in de rubriek op ideale tijd. Joris Geenen werd tweede met Bonny HP Z (Bamako de Muze) voor Marth Vanrusselt en Eleonore Z (Emerald van 't Ruytershof) op drie. 

Diaz Lanslots beste ponyruiter op zondag

Op zondag werden ook verschillende ponyrubrieken aangevat. De hoogste uitdaging was de 1m-proef waar Diaz Lanslots zegevierde op Double Dutch (Dutch Capitol). Julie de Brone nam de tweede plaats in met Inneke van het Voorbos (Top Natrio) gevolgd door Tess Willems en de 7-jarige Viviana-Drum van het Juxschot (Eternity van de N. Ranch). 

Alle resultaten




F. ©: Privé