Goud voor Anthony Wellens in hoofdrubriek van Lier

Goud voor Anthony Wellens in hoofdrubriek van Lier

In Lier zorgde Anthony Wellens voor het hoogtepunt van de dag door de 2* 1.45m hoofdproef te winnen! Met onder het zadel de elfjarige hengst Danger Civil vh Lindenhof Z (Diamant de Semilly) gaf Wellens de achttien overige foutlozen ruim het nakijken.

Wellens en de voshengst Danger Civil vh Lindenhof Z bleven als enigen onder de 60 seconden, en stootten zo Equteam rider Randy Sherman in het zadel van de negenjarige merrie Conthoona (Elite) van de troon. Een tijd van 61.47 seconden leverde de Ier Eddie Moloney met de schimmelmerrie Temple Alice (Foxglen Cruise Control) een bronzen medaille op.

Nog geen dertig honderdsten na Moloney sloot Kendra Claricia Brinkop op de BWP hengst Opus One (Diamant de Semilly) voor Stephex Stables aan als vierde, voor Edouard Coral die Catimini Z (Crown Z) naar de vijfde plaats stuurde in 62.31 seconden.

Verder eindigden ook Catherine Van Roosbroeck op Miles (Emerald), Andres Vereecke met Kingston van Paemel (Numero Uno), en Jan Vermeiren in het zadel van Oakley van Dorperheide (Elvis ter Putte) nog sterk binnen de top tien.

Vind de volledige uitslag hier.