Constant van Paesschen sluit dag in Oliva af met goud om de nek

Constant van Paesschen sluit dag in Oliva af met goud om de nek

Van een geslaagde avond in Oliva gesproken voor Constant van Paesschen en de veertienjarige hengst Vendetta Treize (Diamant de Semilly)! Het duo ging zonet met de winst aan de haal in de 1.45m hoge Gold hoofdrubriek, die tevens meetelde als kwalificatieproef voor de Grand Prix op zondag.

In deze kwalificatieproef zetten 26 combinaties probleemloos een sterke nulronde neer, waarvan Constant van Paesschen in het zadel van de zwarte hengst Vendetta Treize naar een onklopbare tijd van 62.99 seconden sprong. Enkel de Fransman Max Thirouin kon nog enigszins in de buurt van deze chrono komen, door met de vosmerrie Utopie Villelongue (Mylord Carthago) te finishen in 64.60 seconden. Nog eens bijna anderhalve seconde later plaatste Katrin Eckermann zich op de rug van de elfjarige voshengst Van Bambelby (Van Helsing) als laatste op het podium.

De Spanjaard Fernando Fourcade Lopez klokte met de schimmelruin Colani R (Colestus) af op 66.93 seconden, net drie honderdsten voor Filippo Bassan en de elfjarige merrie Cerruti de Kreisker (Conrad).

Daarnaast waren er nog prijzen voor Gudrun Patteet met Sea Coast Monalisa Van'T Paradijs (Bamako de Muze), Koen Vereecke op Merryweather Vt Leeuwerikenhof (Emerald), en Niels Bruynseels in het zadel van Matador (Emerald).

Vind de volledige uitslag van de Gold 1.45m GP Qualifier hier.

Ook in de Gold rubriek over 1.40m hoogte waren en nog Belgische klasseringen. Verdeeld over twee klassementen sprong Koen Vereecke er op Bonfois Van't Hof V Eversen Z (Bisquet Balou C) de top tien binnen op een achtste plaats. Constant van Paesschen werd daar met Karnak du Roset (Kannan) elfde, Karel Cox twaalfde in het zadel van Onatella Van 'T Roosakker, en Niels Bruynseels nog net zeventiende op de rug van Origi Vd Vosberg (Echo Van 't Spieveld).

Vind hier de volledige uitslag van de Gold 1.40m in klassement 1 en klassement 2.