Eliah Pieters regeert tijdens Silver League DW Stables

Eliah Pieters regeert tijdens Silver League DW Stables

Op woensdag 1 juni is het sportief programma gestart deze week. In de 1.35m hoofdrubriek snelde Eliah Pieters sprong vandaag naar de winst in de .35m hoofdrubriek. Samen met Karnivale Van 't Klavershof (Nonstop) bleef de Oost-Vlaming ruim twee seconden voor op Donaat Brondeel.

Brondeel volgde op de tweede plaats met zijn eigen gefokte Breemeersen Cornet Star (Cornet Obolensky). Op de derde plaats strandde Eliah's vader, Benjamin Pieters. Pieters werkte de top drie af met onder het zadel de BWP-merrie, Okinawa van de Meerhoeve (Dieu-Merci van T&L).

Pieters sprong eveneens naar de vijfde plek, ditmaal op de rug van Waka Waka Z (Wilson). Magali Maes werkte de top vijf af op de vierde plek. De amazone strandde net buiten het podium in het zadel van de negenjarige Nina d'Eclipse (Diamant de Semilly). Laatst geklasseerde was Haras de Laubry-ruiter, Maxime Harmegnies met onder het zadel de 11-jarige Lester (Elvis ter Putte).

Girlpower

Eerder hield Laura Blommaert, Caroline De Laet van de winst. Laura Blommaert won de 1.25m rubriek met de achtjarige Nikita Eindeken Z (Numero Uno). Caroline De Laet volgde op de tweede en derde plaats met respectievelijk Luna De Mai M (President) en Ola Kala de Regor (Darco).

Eliah Pieters won niet alleen de afsluitende hoofdrubriek, maar ook de eerste proef van de dag. In de 1.15m proef won hij met de achtjarige dochter van Nabab de Rêve, Opinel. Yarno Geeroms volgde in deze proef met Call Me De Muze Z (Clarissimo Z) terwijl Benny Van De Walle het podium afwerkte in het zadel van de 12-jarige Katy van 't Pauwenhof (Deauville van T&L).

Alle uitslagen