Julie Van Hoye en Joni Van Bogaert delen de winst bij Stal Baukeland

Julie Van Hoye en Joni Van Bogaert  delen de winst bij Stal Baukeland

De Oost-Vlaamse springruiters sprongen vorige week tijdens de nationale feestdag bij Stal Baukeland. Na afloop in de hoofdrubriek bleek de eindzege in ex aequo gedeeld.

Bij Stal Baukeland stonden de hoogste hindernissen 1.20m hoog. Uiteindelijk werd de winst gedeeld door twee combinaties. Beiden klokten foutloos af in 30,40 seconden. Joni Van Bogaert en de 17-jarige Federer (Nagano) deelde de winst met Julie Van Hoye met de KWPN-merrie, Coreen. Op het podium volgde Freya Heirbaut met de BWP-merrie, Elke Van de Boslandhoeve (Thunder vd Zuuthoeve).

Vijf duo's kwalificeerden zich in deze  hoofdrubriek voor de barrage. Anneleen Deckers vervolledigde de top vijf met Quintero H.H. van de Ruiter (Corydon van T&L) op vier en Kadanz van de Molenhoek (Extase) op vijf.

Eerder won Ella-Louise Schmitt de 1.10m rubriek. In het zadel van de dochter van Richebourg, Eliza van Klapscheut bleef de amazone als enige foutloos onder de 27 seconden. Michele Schockaert volgde met haar vertrouwde sBs-merrie, Egoosje (Gaillard de la Pomme) voor Shirley Maes met onder het zadel de BWP-ruin, Guantanamo van de Steenbeek (Flamenco desemilly).

Uitslag