Driemaal winst voor Xander Van Es in Silver League Zandhoven!

Driemaal winst voor Xander Van Es in Silver League Zandhoven!

Afgelopen weekend heeft Xander van Es zich niet alleen laten opvallen tijdens de Gouden Laars maar ook in de Silver League van Zandhoven. In de 1.35m Silver Grand Prix liet Van Es geen ruimte voor de concurrentie met Noor C.

Van Es en zijn 11-jarige dochter van Bisquet Balou vd Mispelaere bleven in deze nationale rubriek voor op Johan Wenselaers met Pipa De Yeselo (Bamako de Muze). Op ruim drie seconden verschil volgde Caroline De Laet met onder het zadel de 8-jarige sBs-merrie, Kiss-me V/H Bovenhoekshof (Mosito van het Hellehof).

Marthe Van Gorp volgde met Coup de Coeur KVG Z (Cicero van Paemel Z) voor Marthe Heudens en de negenjarige BWP-ruin, Panenka de Kalvarie (Comme Il Faut).

Van Es vierde op vrijdag feest. In de 1.25m rubriek hield de jeugdruiter de concurrentie eveneens achter zich. Samen met Cobelensky Z (Cornet Obolensky) bleef hij in deze rubriek nipt voor op Lucille Billet met KWPN-merrie, Ciolga (Indoctro). Jan Caers vervolledigde in deze rubriek de top drie met Coming Home Z (Calvaro Z).

Ook de 1.15m rubriek kwam op naam van Van Es. Samen met Naughty Girl Of Two Notes Z (Numero Uno) bleef hij broer, Karsten van Es met Pepita Di Cantero (Kafka vd Heffinck). Mama, Ellen De Swert vervolledigde het podium van deze rubriek met Andretti S (Corland).

Uitslagen