Xander Van Es domineert Gouden Laars Zandhoven!

Xander Van Es domineert Gouden Laars Zandhoven!

De Belgische jeugd verzamelde afgelopen weekend bij het Hippisch centrum de Kraal. In de 1.40m hoofdrubriek van de Gouden Laars, sprong Xander van Es naar de winst met zijn 16-jarige Impuls vd Heffinck.

Van Es en zijn zoon van Cooper vd Heffinck waren nipt sneller dan Rania Dindane en Tal Milstein Stables' gefokte, Diabolique TMS Z (Diamant de Semilly). Op de derde plaats volgde Kyle Cuypers met zijn eigen gefokte Quadro van 't Buxushof (Elvis ter Putte). 

Cuypers en de 8-jarige BWP-ruin waren ruim één seconde sneller dan Anouk De Vos en haar vertrouwde Caspar CB (Numero Uno). In het zadel van haar eigen gefokte, Brillianthina Van 't Ruytershof (Bamako de Muze) vervolledigde Elise Van den Branden de top vijf!

Eerder won Xander Van Es ook de 1.30m rubriek. Van Es was met Noor C (Bisquet Balou Vd Mispelaere) ongeveer één seconde sneller dan Kyle Cuypers met Domiena Van 't Buxushof Z (Dominator 2000 Z). Cuypers strooide zo roet in het eten voor Van Es, die zo ook de derde plaats op naam schreef met zijn 16-jarige Impuls vd Heffinck.

In de 1.20m proef schreef Emma Lievens de winst op naam. Lievens en Giona Z (George Z) waren nipt sneller dan Karsten van Es en de familie's vertrouwde, Hamilton (Contact vd Heffinck). Emily Sneyers vervolledigde de top drie met Irresistble Van de Bleukhoeve Z (Zazu).

Uitslagen