Niels van Rossem klasse apart in Gouden Laars Zandhoven!

Niels van Rossem klasse apart in Gouden Laars Zandhoven!

De nationale pony-combinaties kwamen afgelopen weekend aan de start in Zandhoven. In de Gouden Laars hoofdrubriek won Niels van Rossem na een barrage met vier.

Samen met Tesla van het Klavertje (Ulke d'Ete) won Van Rossem de 1.20m hoofdrubriek. Op bijna vier seconden verschil volgde Margot Debussche met de zevenjarige Vasco Optimus (Goliath van de Groeneweg). Vinz De Weerdt vervolledigde de top drie in het zadel van zijn 9-jarige pony, Tintin Van Den Kievit (Magic Cornflakes).

Eveneens aan de start in de barrage, volgde Xander Lamberts met Olily-V (Dynamite van het Hazelarenhoekje) voor Laurence Declercq met Harmonie du Levant (Uhlan D'Aven).

Eerder won Caitlin Compernolle de 1.10m rubriek. Compernolle sprong met de 16-jarige Mayday van de Goorhoeve naar een nipte overwinning. Op het podium volgde Vinz de Weerdt met Skybreaker Van den Kievit (Ulke d'Ete) voor Kirsten Franken en Ulrike de l'Escaut (Kadans van de Groenheuvel).

De 1.00m ponyproef kwam op naam van Ashley Honorez. Honorez en de 11-jarige Nadjy-dochter, Athena du Rat d'EAu waren slechts een tiende van een seconde sneller dan Rhune Staes en Heidi van de Vondelhoeve. Louise De Clerck vervolledigde de top drie in het zadel van Milo D.J. (Ahorn's Marengo).

Alle uitslagen