Cyril Cools bovenaan in loodzware GP van Vejer

Cyril Cools bovenaan in loodzware GP van Vejer

De Sunshine Tour zit er bij deze ook op! De week in het Spaanse Vejer de La Frontera sloot af met de Grote Prijs. In het parcours over 1.45m hoge hindernissen sneuvelde menig ruiter waardoor ze slechts met zeventien ruiters naar de barrage gingen. Onder hen ook Cyril Cools! De net niet-dertiger kwam met Cloe GP Z (v. Corrdino) op een zucht van de overwinning. 

De rubriek over 1.45m had ruim zeventig combinaties die hun kans wilden wagen in de Grote Prijs. Maar voor slechts negentien van hen was er een plaats in de barrage. Twee ruiters beslisten niet deel te nemen dus bleven ze nog met zeventien over om de overwinning te grijpen. Cyril Cools liet zich al de hele week opmerken op de Spaanse pistes en sloot zijn passage af in de top vijf. In het zadel van Cloe GP Z (v. Corrdino) werd hij vijfde in deze hoofdrubriek én nam zo ook rankingpunten mee. Louise Ameeuw kwam dicht bij een startplaats voor de barrage maar een tijdsfoutje op Nasty Boy de Muze (v. Bamako de Muze) liet hen op 21 strandden.

De top vijf finishte allemaal heel dicht bij elkaar. Cools finishte in 39,67 wat nog geen seconde scheelde met de winnende tijd die door Bettendorf op 38,77 gezet werd. De Luxemburgse nam de overwinning mee naar huis op Babacool (v. Tlaloc M). Met 39,08 was Emanuele Camilli goed voor de tweede plaats met Chaccrouet (v. Chacco-Blue). Jana Wargers volgde op het brons en finishte met Nevado de Toluca (v. Toulouse) in 39,17. Met acht honderdsten verschil bleef Kendra Claricia Brinkop voor op Cools en werd vierde met Olympke van 't Merelsnest (v. Vigo d'Arsouilles). 

Bekijk de volledige uitslag hier