GIRLPOWER in Oud-Heverlee: Janne Caals is Nationaal Kampioene klasse Midden!

GIRLPOWER in Oud-Heverlee: Janne Caals is Nationaal Kampioene klasse Midden!

In Oud-Heverlee vond ook het lint van de klasse Midden zijn nieuwe eigenaar. Of liever, eigenares want ook de overwinning in deze rubriek was voor het vrouwelijke geslacht. Janne Caals leidde de ereronde in het zadel van haar Leffe van de Zandloper (v. Houston).

In de barrage van de klasse Midden konden we negen combinaties aan het werk zien. Rik Heylen beet de spits af op Lentedame (v. Glasgow-W vh Merelsnest). Zij tikten helaas een balk uit de lepels en finishten in een tijd van 30,65. Daarna kwam Ine Brosens aan het werk met Ferdinand van 't Palmenhof (v. Triomphe de Muze). Het duo uit LRV Meerle Meerseldreef was op geen fout te betrappen en zette de te kloppen tijd op 30,02. 

Als vierde was het Thomas De Cock die de piste binnenkwam op Nisra-R (v. Echo van T Spieveld). Op de tienjarige vos drukte De Cock het gaspedaal volledig in en reed ruim een halve seconde van Brosens' tijd af. De nieuwe snelste tijd: 29,44. Stijn Craessaerts kwam heel dicht in de buurt van die tijd maar reed Phantom van het Dorpelhof (v. Emerald van 't Ruytershof) in 29,68 naar een voorlopige tweede plaats. 

Voor Craessaerts hield Sofie Van De Perre haar Tess du Coeur des Collines Z ook foutloos in een tijd van 36,21. Als laatste kwam Janne Caals aan de beurt. In het zadel van Leffe van de Zandloper (v. Houston) had de amazone uit Sint-Gillis-Waas duidelijk een doel voor ogen: De snelste tijd neerzetten. Het duo verbeterde De Cock's tijd met maar liefst nog eens twee(!) seconden. 

Zo was ook de Nationale Kampioen in de klasse Midden een KampioenE. Caals kreeg het lint omgehangen, De Cock volgde op twee en Craessaerts vervolledigde de top drie. Brosens en Van De Perre maakten de top vijf compleet met de laatste twee foutloze rondes. 

Bekijk de volledige uitslag hier


Foto©: LRV - Landelijke Rijverenigingen