Koen Vereecke Belgische sterkhouder in Grote Prijs Braunschweig

Koen Vereecke Belgische sterkhouder in Grote Prijs Braunschweig

Ook het weekend in Braunschweig sloot af met de Grote Prijs. Deze viersterren rubriek over 1.55m had ruim veertig starters maar slechts finalisten. Koen Vereecke dong in de tweede ronde ook mee naar het goud en kwam knap in de top tien te staan. 

Het 1.55m hoge parcours werd verreden over twee rondes. In de eerste ronde moest al meer dan de helft van de aanwezige combinaties afhaken waardoor slechts twaalf combinaties het tot in de tweede ronde schopten. Voor ons land behoorde Koen Vereecke tot die uitverkorenen en mocht op Kasanova de La Pomme (v. Bamako de Muze) een tweede keer aantreden. Met een zeer snelle tijd van 34,78 waren ze goed geweest voor het zilver maar een springfout verwees hen naar de zevende plaats. 

De winst bleef in Duitsland en kwam op naam van Mario Stevens. In het zadel van Starissa (v. Stakkato Gold) reed de Duitser een voorzichtige maar snelle ronde en won met een tijd van 36,53. Met ruim drie seconden verschil liet hij Johannes Ehning achter zich. De broer van de misschien beter gekende Marcus Ehning werd tweede op Classic Donna (v. Mylord Carthago). Met vijf seconden verschil ging het brons mee met Hilary Scott en Oaks Milky Way (v. Clearway) naar Australië.

De laatste twee dubbel foutloze combinaties waren Stefan Engbers met Baju NRW (v. Balou du Rouet) en Lars Bak Andersen met Carl-Heinz B. (v. Chacco-Blue). Zij kwamen respectievelijk op vier en vijf.

Bekijk de volledige uitslag hier


Foto©: Tomas Holcbecher