Belgische Young Riders schitteren met zilver in Nations Cup Compiègne

Belgische Young Riders schitteren met zilver in Nations Cup Compiègne

In Compiègne hebben de Young Riders voor een uitstekend resultaat gezorgd in de Nations Cup. Yana Jansegers, Mathieu Guery, Evelyne Putters en Leon Brutsaert hebben op vrijdagavond het zilver behaald!

Leon Brutsaert was de sterkhouder van het team en had in het zadel van On Time van de Elshoeve (Thunder vd Zuuthoeve) geen enkele springfout. Hun sterke prestatie leverde het duo individueel de vijfde plaats op. De op een na beste was Guery met Callac de Cyrmanol (Quintago I). Zij landden individueel op zes. Jansegers en Orlando vd Afspanning (Kartouzo van't Kathof) werkten in de tweede fase zonder fouten af. Voor Evelyne Putters en Oberon Vdh (Thunder vd Zuuthoeve) werd een foutloze eerste fase genoteerd.

Met een totaal van zes strafpunten eindigde het Belgische team op twee. Een sterk Frans team, bestaande uit William Ligier De La Prade, Baptiste Eichner, Ilona Mezzadri en Jules Orsolini, had slechts vier strafpunten en zegevierde. Het brons ging naar Denemarken.

Resultaten

In de In Between rubriek veroverde Vic de Plecker het zilver aan boord van Ilypsho (Zirocco Blue). Sarah Ver Linde greep de vierde plaats met Billy Etna (Billy Congo). De Italiaanse Greta Lepratti won dankzij de BWP hengst Mercy van 't Ruytershof, een zoon van Arko III uit de stallen van de familie Van Den Branden.

Resultaten