Flore de Winne knalt in Grand Prix Freestyle op Wereldbekerfinale Riyadh

Flore de Winne knalt in Grand Prix Freestyle op Wereldbekerfinale Riyadh

Flore de Winne kon vasthouden aan de goede vorm van gisteren met Flynn FRH en stuurde de 10-jarige hengst van Tannenhof's Fahrenheit naar een totaal van 76,139%. 

De jury was het al enigszins meer eensgezind dan gisteren. Zo kwam de amazone dubbel op vijf, drie keer op zes en tweemaal op acht te staan. Hun totaalscore zette het duo tijdelijk vrij hoog in de proef maar toen moesten de grote kleppers nog het toneel betreden. Het Belgisch paar besloot uiteindelijk knap op zes!

Larissa Pauluis stuurde First-Step Valentine (Vitalis) naar een totaal van 72,929% en werd zo op twaalf geplaatst. Haar beste notering was een zevende plaats bij de M-jury. 

Deze keer geen Charlotte Fry op kop. De Britse amazone werd met Everdale (Lord Leatherdale) geëlimineerd. Die beslissing zette de deur open voor Patrik Kittel. De Zweed kreeg voor zijn Kür met Touchdown (Quaterback) een totaal van 81,661% en zegevierde. Opmerkelijk: Hij stond maar bij twee van de zeven juryleden op één, de andere vijf plaatsten hem op twee. 

Nanna Skodborg Merrald en Blue Hors Don Olymbrio (Jazz) konden de jury bekoren tot een score van 81,429% en werden tweede. Isabell Werth moest met DSP Quantaz (Quaterback) genoegen nemen met de derde plaats. De Duitse amazone kreeg een totaalscore van 81,404%. 

Resultaten