Vierde jaargang van Longines EEF Series staat voor de deur

Vierde jaargang van Longines EEF Series staat voor de deur

Voor het vierde jaar op rij keert de prestigieuze Longines EEF Serie terug en staat gepland voor lancering volgende week voor de editie van 2024. Opnieuw zal de serie van start gaan in Gorla Minore, Italië, voor haar eerste etappe voordat ze door 10 Europese landen reist voor een zomer vol sport, waaronder Luxemburg voor het eerst en een nieuwe locatie in Denemarken, Stutteri Ask.

Dit seizoen zullen we de uitmuntende prestaties van teams, ruiters, paarden, grooms, chefs d'équipe en meer vieren via onze Nationale Sensatie campagne. Het zijn de sensationele prestaties en reizen van ontwikkelende talenten, terwijl ze hun land vertegenwoordigen, die de Longines EEF Serie zo speciaal maken. Let op speciale hoogtepunten en functies na evenementen die deze momenten gedurende het seizoen vieren.

Bij het vooruitkijken naar de evenementen, zal het een extra speciaal jaar worden voor de sport met de Olympische Spelen in Parijs deze zomer. De Longines EEF serie zal een cruciale springplank zijn voor sommige van die gekwalificeerde landen die hun Olympische combinaties willen voorbereiden en hun teams willen opbouwen. Regerend kampioen Oostenrijk zal proberen hun succes te herhalen en we kunnen hopen enkele topcombinaties te zien verschijnen in hun regionale centrale kwalificatiewedstrijden ter voorbereiding op de Spelen.

Eén van de doorbraaksterren van vorig jaar was Oekraïne, die zullen streven naar voortbouwen op hun fenomenale 3e plaats op het podium in Warschau en de ervaring van het team benutten. Italië zou terug kunnen zijn voor wraak, de tweevoudige Serie Kampioenen in 2021 en 2022 slaagden er vorig jaar niet in om de finale te halen en zouden zeker gemotiveerd moeten zijn om dit jaar goed te maken.

De eerste kwalificatiewedstrijd vindt plaats in Gorla Minore over één week, vrijdag 26 april voor regio Zuid. Elf landen zullen aantreden om te concurreren:

België, Brazilië, Bulgarije, Duitsland, Griekenland, Italië, Noorwegen, Zwitserland, Turkije, Oekraïne, VAE

Voor de regio Zuid zijn Bulgarije, Griekenland, Italië, Turkije en Oekraïne in de race om maximale punten te scoren. Ze zullen een tweede kwalificatiewedstrijd hebben in Athene in juni om hun plaats in de halve finales veilig te stellen.




Bron: Persbericht
F. ©: Lu
kasz Kowalski