Aurelie Deloof mist nipt de winst op Openingsdag van Euregio Sentower Park

Aurelie Deloof mist nipt de winst op Openingsdag van Euregio Sentower Park

In het Sentower Park is de Euregio vandaag van start gegaan. In de hoogste rubriek voor Junioren/Senioren hield Aurelie Deloof er net niet de winst op na in het zadel van Ito. 

De hoofdrubriek had de hindernissen op 1.30m hoogte staan. Geen probleem zo bleek voor Deloof en Ito, een 9-jarige zoon van Marius Claudius. Het duo rondde beide fasen foutloos af en finishten op vijf honderdsten van de winnende tijd. Die tijd werd afgeklokt door de Nederlandse Rosanne Janssen met Janeiro VHL (Connor). De top drie werd besloten door haar landgenote Elira Asllani en I'M Celine (I'm Special de Muze). Matteo Bianco stuurde Cassandra HSP (Sandro Boy) naar de vijfde plaats.

De 1.10m rubriek voor dezelfde categorie ruiters had de Belgen boven! Dorien Christiaens zegevierde met de 8-jarige Kay-Lin. Met ruim een seconde voorsprong bleven zij voor op Merle Gieraerts en de 9-jarige Jo'Brien (Blauwendraads O'Brien). Met nog eens een halve seconde volgde Edwin Franco op drie met de 9-jarige Daiquiri Z (Der Senaat 111). 

De Junioren/Senioren reden ook over 1m. Daar zegevierde eveneens een Dorien, maar Dorien Janssens in het zadel van Mad Max Van de Zavel (I'm Special de Muze). Manon Lambrechts werd tweede op Andiamo's Angel V Legitahof Z (Andiamo Z) voor Phaedra Eleutheriadis en de 4-jarige Daedalus Z (Darius). 

Resultaten