Equita Lyon: Duitsland's Frederic Wandres wint Wereldbeker Grote Prijs Dressuur met grote afstand

Equita Lyon: Duitsland's Frederic Wandres wint Wereldbeker Grote Prijs Dressuur met grote afstand

Er was geweldige sportactie te zien in de arena van de FEI Dressage World CupTM Grand Prix georganiseerd door CRE-ARA op donderdag 2 november. Na een fantastische wedstrijd nam de Duitse ruiter Frederic Wandres de eerste plaats in met een gemiddelde score van 77.043, rijdend op zijn uiterst chique Oldenburg Bluetooth OLD.


Frederic Wandres had een duidelijke voorsprong op de tweede geplaatste Nanna Skordborg Merrald uit Denemarken - momenteel derde in de FEI wereldranglijst - die een score van 74.044 behaalde met Blue Horse St. Schufro. De Nederlandse ruiter Emmelie Scholtens voltooide het podium met een score van 73.304, rijdend op haar bruine Indian Rock. "Dit is de tweede keer dat ik in Lyon heb meegedaan, maar de eerste keer met Bluetooth OLD. Vanmorgen voelde ik me fantastisch in de arena. Het gevoel dat ik met mijn paard had, was veel beter dan in Riesenbeck (tijdens het Europees Kampioenschap afgelopen zomer). Hij was absoluut geweldig", zei de blije winnaar, die nu van plan is om de rest van het winterseizoen in Florida door te brengen om zich voor te bereiden op de belangrijkste evenementen op de kalender in 2024.

Wat betreft de Franse vertegenwoordigers in de klasse was het best geplaatste duo Pauline Basquin en Sertorius de Rima Z IFCE, die op de vierde plaats eindigden. Met een score van 73.000 deelden ze de vierde plaats met de Zweedse Patrik Kittel. Het moet gezegd worden dat Pauline Basquin, die rijdt voor het Cadre Noir de Saumur, en haar soms ondeugende paard hier echt een geweldige prestatie hebben geleverd, ondanks een fout bij de tempowisselingen. "We maakten opnieuw dezelfde fout bij de tempowisseling, maar dat is ongetwijfeld mijn fout en je kunt zien dat we misschien nog een beetje competitie missen. Wat de rest betreft, was ik erg blij; de piaffe is veel beter, het paard is rustiger en ik kan hem steeds meer in de arena rijden. Maar hij behoudt nog steeds dat beetje spanning dat hem zo geweldig maakt", legde de ruiter uit. De vertegenwoordiger uit de regio Auvergne-Rhône-Alpes, Morgan Barbançon, eindigde op de zesde plaats in de ranglijst met Habana Libre A (72.456 punten). Het duo werd bestraft voor een fout bij de tempowisseling op de diagonaal en een ietwat onhandige pirouette naar rechts.

Alexandre Ayache en Jolene eindigden op de 11e plaats (69.848 punten), net voor Anne-Sophie Serre en Jibraltar de Massa, die de wedstrijd vanmorgen op gang brachten (69.783 punten). "Ik heb geprobeerd deze klasse te gebruiken als een trainingsmogelijkheid in plaats van te streven naar een geweldige prestatie. Ik wilde deze gelegenheid benutten om mijn paard ervaring op te laten doen in dit soort wedstrijden", legde Anne-Sophie Serre uit, wiens negenjarige paard voor het eerst deelnam aan een indoorwedstrijd. Haar man, Arnaud Serre, moest omgaan met het wispelturige temperament van zijn paard James Bond de Massa, dat hem vanaf het begin van hun routine moeilijkheden bezorgde. Uiteindelijk eindigde het duo op de veertiende plaats met een score van 68.956.Bron: Persbericht
Foto©: PSV - Jean Morel