Ann Carton-Grootjans zet zich bovenaan in rijkelijk gevulde rubriek Opglabbeek

Ann Carton-Grootjans zet zich bovenaan in rijkelijk gevulde rubriek Opglabbeek

Voor eigen publiek hield Ann Carton-Grootjans op 91 deelnemers de Belgische eer hoog en eiste een plek op het podium op. Leonie Peeters zorgde mee voor de driekleur bovenaan. 

Ann Carton-Grootjans zorgde op 91 combinaties voor het derde beste resultaat in het zadel van Judine van de Kapel (v. Cigaret Jvh Z). De achtjarige sBs merrie klokte foutloos af in 28,27s. Die tijd was net iets sneller dan Leonie Peeters, die op Maquinn vd Heffinck (v. Quinn vd Heffinck) vierde werd met een tijd van 28,63s. Gregory Wathelet zette zich ook vastberaden in de top tien en werd zevende met Greenacres Cristalano (v. Cristallo 7) en een tijd van 29,33s.

De snelste tijd kwam van Guillaume Batillat. De Fransman boekte de overwinning op Belgische bodem met Edda des Ajoncs (v. Urlevent du Bary) en finishte in 27,57s. Met een tijd van 28,26s werd Anna Kellnerová tweede. Daarvoor kon de Tsjechische rekenen op Valencia V Z, een dertienjarige Zangersheide merrie van Verdi TN. 

De Belgische paarden domineerden de proef want 6 van de 10 paarden die bovenaan het resultaat stonden zijn van Belgische makelij. 

Wim Aegten en Kiki sterkhouders in YH rubriek

Bij de achtjarigen noteerde Wim Aegten het beste Belgische resultaat. Aegten loodste zijn vijfjarige Kiki (Kannan) foutloos naar de vijfde plaats en volgde zichzelf op met Nixandor AZ (Nixon van 't Meulenhof). Proefwinst kwam op naam van Drew Walton en Solid Gold Hs Z (Sir Obolensky Z). Sofia Westborg volgde met Agalove AB Z (Aganix du Seigneur ) voor Ida Svensson en Rascall V (Casall).

Resultaten