Achtste plaats voor Belgische dressuurruiters op EK Riesenbeck

Achtste plaats voor Belgische dressuurruiters op EK Riesenbeck

De Belgische dressuurruiters hebben op het EK Dressuur van Riesenbeck de achtste plaats behaald. Het Belgische team bestond uit Domien Michiels, Charlotte Defalque, Flore de Winne en Larissa Pauluis, die laatste zorgde voor het beste resultaat.

Voor Flore de Winne was het haar eerste keer op het Europees Kampioenschap bij de Senioren. De amazone kwam er wel al aan de start bij de U25. Op Flynn FRH (v. Tannenhof's Fahrenheit), haar houvast en enige paard op dit niveau, mocht zij als eerste voor het team aan de bak. De jonge amazone reed meteen een knappe score bijeen en werd beloond met 70,404%. 

Met die score was de Winne net iets beter dan Domien Michiels. In het zadel van Intermezzo van het Meerdaalhof (v. IPS Gribaldi) kon hij nipt niet boven de kaap van 70% komen. Zij eindigden met 69,068% op het bord.

Het beste resultaat werd gereden door Larissa Pauluis. Op de flamboyante Flambeau (v. Ampere) wist de amazone de jury te overtuigen met knappe bewegingen en een nette proef, waardoor het duo eindigde met een totaal van 73,106%. Charlotte Defalque kreeg met Botticelli (v. Vivaldi) een totaal van 71,072% en was daarmee de tweede beste van het team. 

Resultaten landenwedstrijd
Resultaten individueel