Pieter Devos schittert in Medium Tour Kronenberg

Pieter Devos schittert in Medium Tour Kronenberg

Pieter Devos heeft in de op één na hoogste rubriek van Kronenberg zijn stempel kunnen drukken met Ermitage d'Argouges. 

De negenjarige hengst van Armitages Boy liet alle balken in de lepels liggen en werd door Devos naar de elfde plaats begeleid. Het duo was de enige Belgische combinatie die zich wist te plaatsen. Roy van Beek deed het eveneens foutloos in het zadel van Colugar-H (v. Codex One) maar viel net buiten de prijzen met z'n achttiende plaats. 

Gewapend met de negenjarige Zangersheide zoon van Action-Breaker, Add Picobello Z kwam Loewie Joppen aan de start van het 1.40m hoge parcours op eigen bodem. De hengst liet over de twee fasen alle balken in de lepels en had daarbij onder Joppen ook de snelste tijd. Christian Ahlmann achtervolgde op twee met Pocahontas 96 (v. Perigueux). De top drie werd besloten door Amanda Eriksson en Fifty Cent (v. Favorit ASK). 

De Zangersheide merrie Camila Totalis Z (v. Cavalo Z) eiste onder Niels Tacken de zevende plaats op.


Resultaten

Bij de jonge paarden zorgden Kim Thiry en Sacha Beghuin voor de Belgische driekleur binnen de top tien. Voor Thiry zette de zesjarige Zangersheide hengst Charlie de Jolie Z zijn beste beentje voor. Deze Comme il Faut-zoon gefokt door de familie De Backer - Desmedt werd zevende. Op acht volgde Beghuin in het zadel van de zesjarige Little Baby d'Alphi, een sBs ruin van Greco Sitte uit de fokkerij van Philippe Evrard.