Afscheid van Hans Peter Minderhoud's Glock's Flirt

Afscheid van Hans Peter Minderhoud's Glock's Flirt

Glock's Flirt, het toppaard van Hans Peter Minderhoud, is overleden. De knappe vosse ruin mocht 21 worden. Dat meldt Glock Horse Performance Center via hun sociale media. 

De zoon uit een combinatie van Florestan I x Gaugin de Lully reed in zijn carrière een indrukwekkend palmares bijeen met verschillende prestigieuze overwinningen. 

Het begin van deze ruin was een hobbelig parcours want hoe charismatisch en talentvol hij was, ook aan temperament ontbrak de ruin niet. Als driejarige was hij niet makkelijk in de omgang en wou zich niet laten opzadelen, laat staan een ruiter op zijn rug dulden. Als vierjarige kwam hij onder Jasmine Sanche terecht waar hij een jaar later, ondanks zijn moeilijk karakter, glansrijk alle proeven doorstond. Op zijn zes werd hij door Hartwig Burfeind tot op Grand Prix-niveau gereden. Onder Hans Peter Minderhoud evolueerde hij tot een echte topper van wereldniveau. Samen wonnen ze drie Wereldbeker-rubrieken, kwamen ze meerde malen boven de 80% uit en als kers op de taart wonnen ze de Wereldbeker Finale in Gothenburg van 2016. 

In 2017 won Flirt nog de Wereldbeker Freestyle Kür op muziek met een verbluffende score van 84.890%, wat uiteindelijk zijn laatste optreden bleek te zijn. De ruin kreeg een peesblessure waar hij nooit 100% van herstelde waardoor zijn gloriejaren vroegtijdig onderbroken werden. 

In september 2022 had de ruin duidelijk pijn. Hij kon nog moeilijk opstaan en had nauwelijks nog eetlust. Met z'n allen bleven ze de moed erin houden dat hij er terug bovenop zou komen maar zijn tijd was gekomen... Op 22 september werd Glock's Flirt uit zijn lijden verlost omringd door iedereen die hem lief had, waaronder ook Hans Peter Minderhoud. 

Bron: GHPC