Adbel Saïd overklast concurrentie in 5* 1.50m rubriek van Riyadh

Adbel Saïd overklast concurrentie in 5* 1.50m rubriek van Riyadh

De 5* hoofdrubriek in Riyadh werd vanavond op naam van onze landgenoot Abdel Saïd geschreven! De Belg met Egyptische roots stuurde de 12-jarige vosmerrie Arpege du RU (Apache d'Adriers) naar een glansrijke overwinning door bijna drie seconden sneller dan de concurrentie te eindigen.

Van de 31 combinaties aan de start van deze 5* hoofdrubriek van de dag konden er uiteindelijk zes de nul behouden over het technisch gebouwde 1.50m parcours. In het zadel van de Selle Français merrie Arpege du RU had Abdel Saïd slechts 69.73 seconden nodig om naar de kop van het klassement te snellen, waarmee hij de concurrentie ruim het nakijken gaf. De Letse Kristaps Neretnieks stuurde de Holsteiner ruin Quintair (Quintero) in 72.49 seconden naar het zilver, een halve seconde voor Omer Karaevli uit Turkije en de Franse hengst Avant Toi (Flyinge Quite Easy 958). 

Twee Nederlands gefokte paarden vulden de plaatsen vlak naast het podium aan. Abdulrahman Alrajhi plaatste zich voor het organiserende land Saudi-Arabië in het zadel van de KWPN ruin Bravour (Namelus R) als vierde, gevolgd door Mohammed Ghanem Al Hajri uit de Verenigde Arabische Emiraten en de NRPS ruin G's Fabian (Gaillard de La Pomme). 

Vind de volledige uitslag hier.