Charlotte Fry leidt dressuurwereldbeker Grand Prix in Londen

Charlotte Fry leidt dressuurwereldbeker Grand Prix in Londen

Op eigen bodem deed London International Horse Show ambassadrice Charlotte "Lottie" Fry waar ze het best in is, en danste samen met Glamourdale (Lord Leatherdale) naar een verbluffende overwinning in de wereldbeker Grand Prix van vandaag.

De in Nederland gevestigde tweevoudig wereldkampioene zette een geweldige score neer van ruim 84%, en werd unaniem gekroond tot winnaar van de rubriek op de rug van de 11-jarige KWPN-hengst Glamourdale. De juryleden waren het ook volledig eens over het zilver, dat naar landgenoot Gareth Hughes ging. In het zadel van de eveneens in Nederland gefokte merrie Classic Briolinca (Trento B) reed Hughes naar een score van 78,263%. De succesvolle Duitse eventing- en dressuuramazone Ingrid Klimke pakte de bronzen medaille, door samen met de Hannoveraanse hengst Franziskus FRH (Fidertanz 2) een totaalpercentage van 75,421 te verzamelen.

Ook Klimke's landgenote Helen Langehanenberg zette een prachtig resultaat neer. Zij en de 14-jarige Holsteiner merrie Annabelle behaalden de vierde plaats met een score van 74,816%. De Nederlander Hans Peter Minderhoud liet wat stof opwaaien bij de jury in het zadel van de 14-jarige KWPN-hengst Glock's Dream Boy (Vivaldi). Hoewel de juryleden bij C het duo de derde plaats toewezen, waren ze minder enthousiast bij E en M waar ze hen als zesde scoorden. Uiteindelijk eindigde het Nederlandse paar op de vijfde plaats met een gemiddelde van 73,447% op het scorebord. 

Onze landgenoot Marc Peter Spahn kwam eveneens aan de start van deze Short Grand Prix. Samen met de 13-jarige zwarte hengst Elias (Jorn 430) zorgde Spahn net als Minderhoud voor onenigheid bij de jury, en werd finaal dertiende met een totaalscore van 68.421%.

Vind de volledige uitslag HIER.