Gregory Wathelet laat Brabançonne klinken tijdens 2* hoofdrubriek Peelbergen

Gregory Wathelet laat Brabançonne klinken tijdens 2* hoofdrubriek Peelbergen

In Kronenberg sprong Gregory Wathelet deze vroege avond naar een prachtige overwinning tijdens de 2* hoofdrubriek van de dag. Hij stuurde de schimmelhengst Cartaro 2 (Carinue) met ruim twee seconden voorsprong als één van de enige vier dubbel foutloze combinaties rond. 

Uiteindelijk slaagden elf combinaties er in zich te plaatsen voor de barrage van de 2* 1.45m rubriek bij Peelbergen. Gregory Wathelet snelde overtuigend naar de winst door de 12-jarige schimmelhengst Cartaro 2 in 40.27 seconden als snelste van vier dubbel foutlozen rond te sturen. Jeroen Dubbeldam stopte voor eigen publiek de klok op 42.40 seconden, wat hem en de 9-jarige Kannan zoon, Investment, het zilver opleverde. De Palestijn Egor Shchibrik blijft prijzen pakken in Nederland, en voegde hier in het zadel van Cornet's Spirit (Cornet Obolensky) nog een bronzen medaille toe aan zijn palmares.

De laatste tijd bij nul springfouten werd neergezet door Aaron Tijskens op de rug van de KWPN ruin Hurricane (Untouched), waarmee hij zich als vierde klasseerde. De vijfde plek ging naar de Zweedse Evelina Tovek en de 10-jarige BWP ruin Moeboetoe V/D Roshoeve (Der Sentaat 111), die naar de snelste tijd bij vier strafpunten sprongen.

Vind de volledige uitslag HIER.

Foto: Holcbecher for Equnews