Abdel Saïd en Bonne Amie verzekeren Belgisch kleur in GCL Doha, van der Vleuten wint

Abdel Saïd en Bonne Amie verzekeren Belgisch kleur in GCL Doha, van der Vleuten wint

Na het topresultaat van Wilm Vermeir en Iq van het Steentje in de eerste ronde in Doha namen Abdel Saïd, Pieter Devos en Niels Bruynseels de fakkel over om het Belgisch kleur cachet bij te dragen! De Belgen gaven hun visitekaartje af in de tweede ronde van de GCL, waar de hindernissen op een hoogte van 1.60m stonden. 

Saïd zorgde voor het beste resultaat op Bonne Amie (A Big Boy). In het zadel van de 11-jarige merrie was hij op geen fout te betrappen. De rubriek werd tegen de klok afgewerkt waarbij hun tijd goed was voor de twaalfde plaats. Met net geen halve seconde verschil hielden ze Pieter Devos achter zich. Hij kon op Casual DV Z, een BWP merrie van Cornet Obolensky, de veertiende plaats op naam zetten. Niels Bruynseels maakte het lijstje van foutloze Belgen af met een vlekkeloze rit op Delux van T&L. Met de 15-jarige sBs ruin van Toulon sprong hij naar zeventien. 

De overwinning was voor een sterke Maikel van der Vleuten (NED). De Nederlander stuurde Dywis HH (Toulon) in een snelle tijd van 61,00s naar de finish. Het Nederlandse feestje kon niet op met op het brons Jur Vrieling. Na zijn overwinning in de eerste ronde met El Rocco (Zirocco Blue) had hij duidelijk nog wat kracht over om hier in 62,41s te finishen. Met 61,79s op de klok achtervolgde Richard Howley (IRL) op twee. Hij rekende op Equine America Consulent de Prelet Z, een Zangersheide ruin van Consulent Z. 

Ook de Ieren waren sterk vertegenwoordigd met op vier Mark McAuley op de rug van de Amaretto D Arco-dochter, Grs Lady Amaro. Zij finishten in 63,57s. Met een tijd van 63,62s greep Christian Kukuk (GER) de vijfde plaats aan boord van Checker 47 (Comme il Faut).

Resultaten