Belgische paarden kleuren hoofdpodium in Vejer, klassering voor Dominique Joassin

Belgische paarden kleuren hoofdpodium in Vejer, klassering voor Dominique Joassin

In de Sunshine Tour werd de vrijdag besloten met de CSI2* 1.45m rubriek, dat meetelde als kwalificatie én voor Longines Ranking punten zorgde voor de ruiters. De Belgische paarden drukten alvast gretig hun stempel en bovenaan de uitslag en ook Dominique Joassin voorzag de driekleur. 

De Brit Guy Williams schreef de proef op naam en rekende daarvoor op Ernie of Greenhill Z. Het fokproduct van Philip Gysbrechts heeft Emerald als vader. Met enkele honderdsten verschil hielden zij Yuri Mansur achter zich, die op Vitalhorse Fleur d'Oz (Olimbos Merze) tweede werd. Het brons kwam opnieuw in handen van een Belgisch fokproduct en was voor Anyway van het Kervijnhof Z, een dochter van Alvaro du Talus uit de fokkerij van Stephan van de Putte. 

De BWP hengst Pompei van de Fruitkorf (For Pleasure) liet zich met Elena Appendino op zes noteren. Dominique Joassin kwam aan de start met Bingo Z en hied de tienjarige hengst van Balou du Rouet foutloos en stuurde naar de veertiende plaats. Op zestien kwam nog Neptunus van Berkenbroeck Z (Nonstop) onder Mario Peña Sanchez.

Resultaten