Cannes Stars nemen de leiding in GCL, Vermeir beste Belg voor Devos en Bruynseels

Cannes Stars nemen de leiding in GCL, Vermeir beste Belg voor Devos en Bruynseels

De Global Champions League 2024 is van start gegaan in Doha, Qatar, en de competitie is al in volle gang. De eerste etappe van het seizoen heeft een aantal verrassende resultaten opgeleverd, met de Cannes Stars die momenteel aan de leiding gaan. 


De Cannes Stars hebben een indrukwekkende start gemaakt in het nieuwe seizoen van de Global Champions League. Met een totaal van 30 punten, zijn ze momenteel de leiders in het klassement. Zowel Sanne Thijssen (NED) met Con Quidam RB (Quinar Z) als Sophie Hinners (GER) en Iron Dames Singclair (Singular LS La Silla) zorgden voor een foutloze rit. Janne Friederike Meyer-Zimmerman (GER) kwam op de Belgisch gefokte Messi van't Ruytershof (Plot Blue) dubbel aan de start en maakte daarbij slechts één fout. 

De Mexico Amigos volgen de Cannes Stars op de voet, met een totaal van 25 punten. Bij hen was Mouda Zeyada (EGY) de sterkhouder met twee foutloze ritten op If Looks Could Kill O.H. (Q. Breitling LS). Ook Nadja Peter Steiner (SUI) bleef foutloos met Jappeloup (Calvaro F.C.). Mike Kawai (JPN) en Saxo de La Cour (Tlaloc M) vervolledigden het team en kregen een fout aangerekend.

Riesenbeck International staat momenteel op de derde plaats in het klassement, met 21 punten. Hun prestaties in Doha hebben hen in een goede positie gebracht om de strijd aan te gaan met de leiders in de komende etappes. Christian Kukuk (GER) bewees nog maar eens de sterkhouder te zijn na een nulronde met Checker 47 (Comme il Faut) en ook landgenoot Philipp Schulze Topphoff (GER) hield Carla Nrw (Comme il Faut) foutloos. Beide Duitse ruiters moesten met hun tweede troef een strafpunt laten noteren. 

De Stockholm Hearts (Malin Baryard-Johnsson, Olivier Perreau en Antoine Ermann) achtervolgen op vier in het klassement, met 19 punten en New York Empire (Denis Lynch en Jodie Hall McAteer)  besluit op vijf met 17 punten.

Resultaten Doha
Tussenstand GCL



F. ©: GCL