Dit was 2017: BWP op één en een sombere juni-maand na een afscheid van First Class van Eeckelghem, Wunderboy vd Zuuthoeve en Depardieu vh Kiezelhof

Dit was 2017: BWP op één en een sombere juni-maand na een afscheid van First Class van Eeckelghem, Wunderboy vd Zuuthoeve en Depardieu vh Kiezelhof
We blijven terugblikken op het afgelopen jaar. Aangekomen in de maand juni werd de start gezet met het BWP (Belgisch Warmbloed Paard) stamboek dat zich kroonde tot beste stamboek ter wereld. De Belgische spring equipe sprong uiteindelijk naar een vierde plaats in de Landenprijs van Sankt Gallen. Net naast het podium zou een trend worden die nog even blijft duren, toch terugblikkend op een knap resultaat.

Ook in de Deense landenprijs stelden de Belgen zich tevreden met een vierde plaats.

Ondertussen wierp Jerome Guery alle spotlights op hem met een top klassering in de Grote Prijs van Saint Tropez.

Ondertussen imponeerden de Belgische paarden op Noord-Amerikaanse bodem. Faustino de Tiji  sprong hoge toppen tijdens de Tryon Grote Prijs. Flower vh Lindenhof liet zich dan weer opvallen in de Grote Prijs van Langley. Hester sprong later die maand naar de overwinning in Calgary. Eind juni snelde Belize d'Ive Z dan weer naar de winst in de Grote Prijs van Wellington.



Minder goed nieuws kwam er na het overlijden van Depardieu vh Kiezelhof. Een hartfalen betekende het einde van de carrière van deze schimmel die een geruime tijd het Grand Prix paard was van Guy Williams.  Enkele weken later overleed Wunderboy van de Zuuthhoeve na een infarct en moest het team van Stephex Stables afscheid nemen van first Class van Eeckelghem na een koliek.

Op de internationale springwedstrijd in Sopot wisten Karel Cox en Thierry Goffinet steeds uit te blikken. Ter zelfde tijd bleef Guery scoren in zuid-Frankrijk, ditmaal in Cannes.

Nationaal sprong Christophe Leutenez naar de overwinning in de nationale cyclus in Hasselt. Bart Bomeré scoorde dan weer tijdens de veiling van Bolesworth. De Belgische springruiter verkocht er het op één na duurste veulen.

De maand sloten de Belgen af in stijl met Constant Van Paesschen naar de winst in China. Ondertussen scoorde Nicola Philippaerts met zijn nieuw toevertrouwde Aikido Z.