Bart Bomere’s veulen breekt records tijdens Bolesworth Elite Auction

June 17, 2017

De derde editie van de Bolesworth Elite Auction heeft zich volledig overtroffen. Het was een record na record dat werd neergezet. Uiteindelijk werd er in totaal 450.000 Britse pond (of 513.000 Euro) uitgegeven. Gemiddeld dus 25.000 pond (28.500 euro) per veulen.

“Dit is niet alleen ons persoonlijk record, maar ook een record voor hier in Engeland. Niet eerder werd er op een Britse veiling zoveel voor veulens betaald”, vertelt Luk Van Puymbroeck namens het Flanders Foal Auction team, dat voor het eerst de collectie van deze veiling selecteerde.

Bart Bomere liet voor het eerst een veulen veilen en dat niet zonder succes. Maar liefst 62.000 pond (70.860 euro) werd er neergelegd voor zijn Comme Il Faut-veulen. Het veulen Crunch van ‘t Ameldonk Z (Comme Il Faut x Diamant de Semilly) verhuist zo richting Saudi-Arabië.

Dezelfde koper kocht ook de veilingtopper aan, het hengstveulen Tinka’s Star (Big Star x Tinka’s Serenade). Dit veulen verhuist van eigenaar voor een slordige 92.000 pond.

Voor 38.000 pond werd BP Golden Moments, de zoon van Stakkato Gold uit 1.50m springmerrie Ballypatrick Fligh van Greg Broderick, naar de Oekraïne verkocht. Broderick’s andere veulen, BP Super Kal-Ei, een Stakkato Gold, werd voor 26.000 pond naar de USA aan Kevin Babington verkocht.

De halfbroer (Untouchable x Nasia Van Het Gravenhof) van topspringpaard Hello Sanctos kwam voor 24.000 pond in handen van de Ierse Grand Prix ruiter Darragh Kenny.