Amazones, young riders en junioren strijden voor Beker van België

Amazones, young riders en junioren strijden voor Beker van België
Vandaag strijden de amazones, young riders en junioren voor de Beker van België. Zondag zullen we te weten komen wie Jinse Van der Haegen, Jeroen De Winter en Zara Poels zullen opvolgen. Vanaf vandaag gaat de titel strijd van start in het Sentower Park in Opglabbeek.

Ruiters in vorm Thibeau Spits, Thibault Philippaerts, Gilles Thomas en Dieter Vermeiren zijn er niet bij, maar wel de rest van de nationale top binnen de jeugdwerking. Zo start oa. Gilles Thomas deze week tijdens de internationale wedstrijd in de Kraal te Zandhoven.

Bij de Junioren gaan er 36 combinaties van start. Grote favorieten voor het podium zijn Arnaud Gaublomme, Gilles Nuytens, Max Sebrechts, Kobe Hendrix en Marthe Van Gorp.

Zeventien Young Riders gaan de strijd aan om de beker. Het wordt daar vooral uitkijken naar Zoe Conter, Lynn D'Have, Romy Morssinkhof en Brent Gaublomme.

Maar liefst 73 amazones starten in de eerste ronde. Titelverdediger Zara Poels wordt ook dit jaar getipt als favoriete, al krijgt zij de concurrentie van Paulien De Pauw (HGVBB jeugdkampioene), Nina De Backer (HROV beker amazones) en Niki Geenens (Belgisch amazone kampioene). Andere outsiders voor het podium zijn Anouk De Proft, Marthe Heudens, Stephanie Vermeulen en Caro-Belle De Hornois.
Klik hier voor de startvolgorde en deelnemerslijsten.