Pieter Devos voert de ranking aan in de Longines Global Champions Tour tussenstand

Pieter Devos voert de ranking aan in de Longines Global Champions Tour tussenstand

Afgelopen weekend vond de Longines Gobal Champions Tour van St. Tropez plaats en dat was alweer de vijfde manche van het seizoen. De ranking is flink door elkaar geschud en daarbij valt het vooral op dat België sterk vertegenwoordigd is met maar liefst drie ruiters in de voorlopige top tien. Maar dat is niet het enige dat opvalt, want ons land staat dankzij Pieter Devos zelfs aan de leiding in de voorlopige tussenstand! 

Pieter Devos is uitstekend bezig in de Longines Global Champions Tour. in de Grote Prijs van St. Tropez sprong hij nog naar een zesde plaats en dat heeft hem een extra boost gegeven in het klassement. In Miami Beach was hij er niet bij, maar op de overige vier manches haalde hij dusdanig goede resultaten dat Devos momenteel aan de leiding staat met 110 punten in totaal. Zo is hij meteen een flinke stap vooruit gegaan. 

Gilles Thomas is ook sterk aan het werk. Momenteel staat hij op de tweede plaats met 101 punten. Hij was er niet bij in Doha maar scoorde wel sterk in Miami Beach, Mexico City en Madrid. Afgelopen week in Frankrijk kon hij nog elf punten verzamelen waardoor hij nu staat te blinken op de voorlopige tweede plaats. 

De voormalige aanvoerder van de ranking, Ludger Beerbaum, zien we momenteel terug op de derde plaats. Hij was er niet bij in Madrid en St. Tropez en dus bleef zijn totaalscore op 99 punten staan. Zijn landgenoot Christian Kukuk heeft evenveel punten en staat daarmee op de vierde plek. Katrin Eckermann doet het met een puntje minder op de vijfde plaats.

Michael Duffy zien we voorlopig op de zesde plaats. Malin Baryard-Johnsson, de GP-winnaar van St. Tropez, staat op de zevende plaats. Zo blijft ze Ben Maher en Denis Lynch voor. 

Op de tiende plaats zien we Niels Bruynseels nog terug met 80 punten. Jérôme Guéry staat momenteel op de dertiende plek met 74 punten. 

Volgende week vindt de volgende manche alweer plaats. Dan zullen de LGCT-ruiters aan de start komen in Hamburg.


Klik hier voor de volledige tussentijdse ranking.