België verzekert BRONS in de CDIO5* Nations Cup van Compiègne

België verzekert BRONS in de CDIO5* Nations Cup van Compiègne

In het Franse Compiègne stond alles dit weekend in het teken van dressuur op het hoogste niveau. Vandaag werd er de CSIO5* Nations Cup verreden en in de afsluitende Freestyle Test (Grand Prix Level) reden onze landgenoten Domien Michiels, Alexa Fairchild en Larissa Pauluis naar het brons. Zweden ging met de overwinning aan de haal. 

Voor team Zweden stonden Juliette Ramel, Antonia Ramel en Patrik Kittel paraat. Juliette en Antonia Ramel reden met hun paarden Buriel K.H. en Curiosity de Grand Prix Special. Juliette scoorde daar 75,277%, Antonia 72,043%. Daarmee eindigden ze op de tweede en derde plaats. Hun teamgenoot Patrik nam de Freestyle kür op muziek voor zijn rekening. Daar scoorde hij met Touchdown 82,025%, goed voor een tweede plaats in het individuele klassement. Dit alles samen leverde team Zweden de gouden medaille op in de Nations Cup met een totaal van 16 punten. 

Spanje zagen we terug op de tweede plaats. Borja Carrascora scoorde met Laponia 70,596% in de Grand Prix Special, goed voor een vijfde plaats. Jordi Domingo Coll reed Esprit Dond D naar de tiende plaats met een score van 68,574%. Agusti Elias Lara en Altaneiro reden de kür. Zij kregen van de jury een score van 71,460%, goed voor een individuele tiende plaats. Alles samen kregen ze 48 punten, goed voor het zilver. 

Onze landgenoten hielden de Belgische eer hoog op de derde plaats. Larissa Pauluis scoorde met Flambeau 71,553% en dat was goed voor een vierde plaats in de Grand Prix Special. In diezelfde proef kregen Alexa Fairchild en Dabanos D'O4 68,107% van de jury. Domien Michiels en Intermezzo van het Meerdaalhof reden voor team België de Freestyle. Zij werden beloond met een score van 72,990% België kwam op een totaal van 51 punten en dat was goed om de bronzen medaille mee naar huis te nemen. 


Klik hier voor de volledige uitslag.