Audrey De Bock wint de Beker van Oost-Vlaanderen

Op de HROV-jumping het Wase Paard te Sint-Niklaas werd afgelopen weekend de Beker van Oost-Vlaanderen verreden. Op zondag vond de ontknoping plaats na een spannende laatste ronde. Niet titelverdediger Celine De Cabooter, maar Equteam-amazone Audrey De Bock won het eindklassement  met 210 punten.

Voor dit kampioenschap kon Audrey De Bock rekenen op Miu Miu Van Overis (v. Inshallah De Muze). De Bock won de kwalificatieproef op vrijdag en gisteren sprong ze in de 1m25-finale naar de zesde plek. Dat resultaat was ruimschoots genoeg om de Beker van Oost-Vlaanderen te winnen met een totaal van 210 punten.

Niki Geenens volgde met de Nabab de Reve-zoon Mc Gyver van't Ruytershof op de tweede plaats in het klassement. Zij eindigde in de kwalificatieproef op de elfde plaats na een dubbel foutloze omloop en in de finale proef sprong ze naar de tweede plaats. Zo sleepte zij de zilveren medaille in de wacht met een totaal van 206 punten.

Laura Blommaert kwam met Nikita Eindeken Z (v. Numero Uno) net een puntje tekort. Met 206 punten eindigde op de derde plaats nadat ze tiende werd in de kwalificatieproef en derde in de finale op zondag. Jonas Saey en New Daily van het Driepuntenland (v. Thunder vd Zuuthoeve) eindigde  op de vierde plaats. Niels Andries vervolledigde met I Fight Van Orshof (v. Cardento) de top vijf.

1m25 Grote Prijs / Finale Beker Oost-Vlaanderen

De 1m25 GP fungeerde ook meteen als de finale ronde voor de Beker van Oost-Vlaanderen. De proef werd gewonnen door Frederik Wuytack en Que Sera JW Van De Moerhoeve (v. By Cera D Ick) in een tijd van 41,36 seconden. Snelheidsduivel Niki Geenens was met Mc Gyver van't Ruytershof (v. Nabab de Reve) slechts ietsje trager. In 42,07 seconden nam ze de tweede plaats voor haar rekening.

Laura Blommaert reed Nikita eindeken Z (v. Numero Uno) naar de derde plaats. Zo bleef ze Shari De Laet voor, die vierde werd met Cataleya 3 (v. Cachas). De vijfde plek was voor Inbert Ghys en Papillon Du Tilleul (v. Flipper D Elle).

1m15- Cavalor Cup

De Cavalor Cup werd gewonnen door Daphe Steenssens. Zij zette met Etna E (v. Bon Ami) de winnende tijd van 28,50 seconden neer. Niki Geenens eindigde ook in deze proef op de tweede plaats. Deze keer finishte ze in een tijd van 29,54 seconden met haar trouwe partner Helios v/d Spelonckhoeve (v. Dulf van den Bisschop). Kiano Teirbrood reed Best-Mix It's Me (v. Bamako de Muze) naar de derde plaats. Anouk De Proft (Unite D Hyrencourt Z) en Frederik Wuytack (Quinta Van t Klavertje Vier) vervolledigde de top vijf.

1m05-rubriek

De 1m05-proef werd gewonnen door Stacey De Caluwe en Phantom (v. Casiro I) in een tijd van 53,07 seconden. Zij bleef Silke Van Puyenbroeck voor, die tweede werd met Rivollino van't Breemhof (v. Stakkato). Stenn Schuermans stuurde Jersey M Z (v. Jaguar Mail) naar de derde plaats. Lenka Van Mieghem (Jackson Z) en Silke Bogaert (World Top Van De Steenberg) vervolledigden de top vijf.

95cm-rubriek

Delphine de Brabander won de 95cm-reeks met Atchie Breaker Z (v. Action-Breaker). Julie De Vleesschouwer (Poseidon van t Laar) en Vanessa Van Hoeke (Qiqi Ten Dam) vervolledigden de top drie.